elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Akıllı Robotik Otomasyon Çözümleri |
ABB

ABB'nin yeni enerji tasarruflu büyük robot ailesi ve OmniCoreTM kontrol üniteleri, Volvo Cars'ın yüzde 20'ye kadar enerji tasarrufu sağlamasına ve iddialı sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacak.



A- A+
20.12.2023 tarihli yazı 2463 kez okunmuştur.
ABB bugün, yeni nesil elektrikli araçların üretimi için 1.300'den fazla robot ve fonksiyonel paket tedarik etmek üzere Volvo Cars ile uzun süredir devam eden iş ortaklığını güçlendirdiğini duyurdu. Bu, İsveçli otomobil üreticisinin iddialı sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşabilmesini destekleyecek.
 
ABB, yeni nesil elektrikli araçlar için Volvo Cars'a fonksiyonel paketler de dahil olmak üzere 1.300'den fazla robot tedarik edecek.  

ABB Robotik Başkanı Marc Segura şunları söyledi: "Otomotiv endüstrisinin, elektrikli araçlara yönelik artan tüketici talebi ve daha sürdürülebilir çalışma isteğinin yol açtığı tarihi dönüşümü, küresel üreticiler için yeni fırsatların yanı sıra zorluklar da ortaya çıkarıyor. İş ortağımız Volvo Cars'ın bu son taahhüdü, daha sürdürülebilir üretim sunmaya yönelik ortak bir noktaya odaklandığımızı gösteriyor. Yeni, enerji tasarruflu büyük robot ailemiz ve OmniCoreTM kontrol ünitelerimiz aracılığıyla dünya çapındaki tesislerde yüzde 20'ye varan enerji tasarrufu sağlamaya yardımcı olacağız."



Bu anlaşma, punta kaynağı, perçinleme ve dozajlama, akışlı delme ve ultrasonik kaynak muayenesine kadar çeşitli üretim görevlerini kapsayan fonksiyonel paketleri içermektedir. Her paket kullanıma hazır, müşteri tarafından kanıtlanmış donanım, yazılım ve hizmet kombinasyonundan oluşuyor ve Volvo Cars'ın Torslanda, İsveç ve Daqing, Çin'deki tesislerinde uygulanacak. Donanım ve işlevsel paketlerin yanı sıra, ABB'nin en yeni OmniCore robot kontrol üniteleri serisi, yüksek verimli güç elektronikleri ve robot içinde rejeneratif frenleme kullanımı sayesinde tesislerde yüzde 20'ye kadar enerji tasarrufu sağlamaya yardımcı olabilecek.
 
Robotların devreye alınması 2024 yılında Volvo Cars'ın Torslanda (İsveç) ve Daqing'deki (Çin) üretim tesislerinde başlayacak.


Devreye almalar sırasında ABB, robotlar devreye alınmadan önce kurulumları görselleştirmek ve optimize etmek için RobotStudio® planlama ve programlama yazılım platformunu kullanarak üretimin kesintisiz devamını sağlayacak. Volvo Cars ve ABB, gerekli otomasyon sistemlerini sanal alanda geliştirip doğrulayarak, bir kez tasarlanıp birden çok kez devreye alınabilen çözümler bulacak.

İlginizi Çekebilir: Robotik Otomayonda 2023 Trendleri
 

Volvo Cars ve ABB, otomobil üretimini daha verimli hale getirmek ve endüstriyel robotların bu alandaki yeteneklerini sürekli olarak geliştirmek için uzun bir ortak geliştirme geleneğini paylaşıyor. Bu son proje, iki şirketin önümüzdeki birkaç yıl boyunca birlikte çalışmaya devam etmesini sağlayacak ve ilk devreye almaların 2024'ün başlarında yapılması bekleniyor. Bu, ABB'nin küresel otomotiv endüstrisinin iddialı sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasına ve elektrikli araç üretimine geçişe yardımcı olmayı amaçlayan bir dizi çözümün en sonuncusu.

Otomotivde ABB Robotik hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız: www.abb.com/automotive

ABB, elektrifikasyon ve otomasyon alanında teknoloji lideri olup, daha sürdürülebilir ve kaynak açısından verimli bir gelecek sağlamaktadır. Şirketin çözümleri, nesnelerin nasıl üretildiğini, taşındığını, güçlendirildiğini ve çalıştırıldığını optimize etmek için mühendislik bilgi birikimini ve yazılımı birleştiriyor. 140 yılı aşkın mükemmellik deneyimine dayanan ABB'nin yaklaşık 105.000 çalışanı, endüstriyel dönüşümü hızlandıran yenilikleri desteklemeye kararlıdır. 

Kaynak:



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.