elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Bitkiler Saldırıları Önleyebilecek

Bitkiler saldırıları önleyerek yeni bir güvenlik önlemi sağlayabilecek. Şimdiye kadar çevreye sağladığı yararları ile bilinen bitkiler, artık, ordu güvenliğinde rol oynayacak. DARPA'nın sistemi hakkındaki detaylar haberimizde.



A- A+
02.12.2017 tarihli yazı 8098 kez okunmuştur.

Bitki Teknolojisi ile Bitkiler Uyarı Verecek

Savunma Bakanlığı’nın “mad science” bölümü, şu anda potansiyel düşman aktivitelerine karşı çevre denetimi için APT ile ilgileniyor. APT ile amaçlanan, havada tespit edilebilen materyalleri kullanan suçluları veya teröristleri yakalamak için biyolojik olarak tasarlanmış floradan iletilen verileri kullanmaktır. Başka bir deyişle bu proje çeşitli biyokimyasal silahlardan gelen saldırıların erken uyarısı için bitkileri kullanıyor.

 


►İlginizi Çekebilir: Bitki Şekerinden Yenilenebilir Kauçuk
 
Genetiği değiştirilmiş casus bitkiler, toprağa nelerin girdiğini algılayabilecek ve eğer radyasyon, patojen gibi maddeler algılandığında askeri uyarıda bulunabilecek. Program yöneticisi Blake Bextine' e göre, bitkiler doğası gereği bu tür şeyleri algılamada iyi seviyededir. DARPA’ ya göre ordunun her zamanki algılayıcıları belirli görevler için her zaman elverişli değildir. Bu sebeple, bu sorunun ortadan kalkması için DARPA casus bitkileri devreye soktu İlk aşama olarak hedef, yaklaşmakta olan saldırılara karşı uyarı veren bitkilere sahip olmaktır. Ancak bu sadece başlangıç olacak.
 



►İlginizi Çekebilir: Terlemeyi Ölçen Biyolojik Sensör

DARPA, gelişmiş bitkilerini ses veya titreşimler gibi harici uyaranlara daha yetkin bir şekilde tepki verebilecek bir yol bulmayı başarırsa, bu durum bitkilerin yakınlardaki herkes hakkında daha spesifik bilgiler toplayabilecek karmaşık bir casus aracına dönüşmesine olanak sağlayacak.


Yazar: Deniz Karakaş 

Kaynak: 


outerplaces.com
biotecnika.org
naturalnews.com
 
Deniz KARAKAŞ Deniz KARAKAŞ Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.