elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Uyumayan Bileklik |
Kipstr

Artık akıllı cihazlar hayatımıza tamamıyla girdi. Attığımız adımdan aldığımız nefese kadar her şeyden haberleri var. Öyle ki ihtiyaca göre daha da yeni teknolojiler tanıtılmakta ve Kipstr da bunlardan biri. Uyurken önemli şeyleri kaçırmamanız için tasarlanan cihaz yapımcılarıyla da bir hayli dikkat çekmiş durumda. Peki Kipstr nedir? Tam olarak ne iş yapar? Mucitleri kim? Buyurun haberimizde inceleyim...



A- A+
21.12.2014 tarihli yazı 6434 kez okunmuştur.
Televizyon izlerken illa ki uyuyakalmışızdır. Hatta uyku tutmadığı zamanlarda hemen televizyon karşısına geçip bir yandan izlerken öte yandan uyumaya çalışırız. Ama haftalardır beklenen bir program, dizi ya da film zamanı uyuyakalmak da işin kötü yanı tabi. Hele bir de tekrarı yoksa uyumamak için elimizden geleni yaparız. Buradan yola çıkan 2 mucit bu yönde bir adım atarak Kipstr'ı geliştirdi.
 

 
Şekil 1: Kipstr

 


Siz uyuduğunuz anda çalışmaya başlayan cihaz uyurken kaçırdığınız programı kendi TiVo ile iletişime geçerek kaydetmeye başlıyor ve uyandığınızda kaçırdığınız programı hemen izleyebiliyorsunuz. Cihaz uyuduğunuzu da kalp atışlarınızdan anlıyor. İlk olarak uyanıkken kalp ritminizi ölçüyor sonrasında kalp hızınız azaldığında uyuduğunuzu anlıyor ve hemen işe koyuluyor. Uyandığınızda ise hemen kendini kapatıyor.

Cihazın mucitleri de henüz 15 ve 14 yaşında olan ve Virgin Media'da dijital becerilerini geliştirmeye çalışan Manchester Creative Studio öğrencileri Ryan Oliver ve Jonathan Kingsley.

 


Şekil 2: Ryan Oliver ve Jonathan Kinsley


İlginizi Çekebilir: Zekamızı Nasıl Geliştirebiliriz?

 
Küçük bir lityum- polimer pil ile çalışan cihaz 3D yazıcı kullanarak basılmış.

Virgin Media, cihazı aynı zamanda farklı TV programlarında kullanıcıların duygularını ölçmek için kullanılabileceğini düşünüyor. Aynı şekilde bu tarz cihazın geliştirilmesiyle birlikte kişinin uyuduğunda evdeki diğer cihazları kontrol etmesi -örneğin ışıkların kapanması- artık çok da uzak değil.



Kaynak:


►Gizmag
Mustafa Şirin Mustafa Şirin Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.