elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Akıllı Kıyafetler Giyilebilir Teknolojinin Lideri Olmaya Geliyor

Giyilebilir teknoloji her geçen gün gelişmeye devam ederken eski ürünlerin yerini yeni teknolojik ürünler alıyor. Akıllı saatler koşu bantlarının yerine geçiyor. Ama öyle görünüyor ki sonunda kazanan akıllı kıyafetler olacak. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
01.12.2014 tarihli yazı 10827 kez okunmuştur.
Gartner Teknoloji Araştırma Şirketi'ne göre Fitbit Charge ve Jawbone UP3 gibi giyilebilir teknolojilerin artışı, akıllı kıyafetler teknoloji dünyasına fırtına gibi düştükten sonra düşüşe geçecek. Şirket akıllı kıyafet pazarı 2016'da patlamadan önce akıllı saat ve akıllı bileklik gibi giyilebilir fitness teknolojilerine olan talebin azalacağını belirtti.
 


Gartner Uzmanı Angela McIntyre'a göre akıllı bileklere olan talebin düşüşünün sebebi kullanıcıların %50'sinin bildirileri, uygulamaları ve fitness'i kombine edebilen Sony Smartwatch 3 gibi akıllı hibrit saatleri tercih ediyor olması. Akıllı saatler gelişmeye devam ettikçe 149 dolarlık parakende fiyatlarına sahip olacak ya da kuzenleri olan akıllı bilekler gibi daha fazla aktiviteyi izleyebilmek için akselerometre ve jiroskop'a sahip olacak.
 

Ancak McIntyre akıllı kıyafetleri pazara hakim koşu bantlarıyla yer değiştiren Ralph Lauren Polo Tech akıllı tişörtü ve Myontech şortları gibi görüyor. "Çünkü akıllı tişörtler ve diğer akıllı kıyafetler cilde daha yakın olup daha fazla sensörü tutabilir, nabız yerine kalbin bütün atışlarını algılama gibi daha fazla bilgi toplayabilir ve data üretebilir." şeklinde durumu dile getiriyor.
 


Gartner akıllı kıyafet sektör hacminin 2013'te 10,000'den 100,000'e çıkmasını ve 2016'da üretilen 26 milyon ürünün satışlarıyla akıllı bileklikler ile akıllı saatleri gölgede bırakmasını bekliyor. 2018'de ise giyilebilir teknolojinin %25'inin işverenler, spor salonları ve sigorta şirketleri tarafından bedava dağıtılacağını söylüyor.



Kaynak:
►wereable
Önder Eğer Önder Eğer Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.