elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Giyilebilir Teknoloji Çocuklar Aleminde |
Akıllı Bileklik Moff

Çocuklar için geliştirilen Moff, onların hayal dünyasına hitap ediyor. Herhangi bir nesneyi kafasında kurguladıkları gibi kullanmalarını sağlıyor. Örneğin, tencere kapağını bir araba gibi, süpürgeyi bir gitar gibi veya muzu silah gibi kullanmak onlar için çok daha eğlenceli bir duruma geliyor.



A- A+
14.03.2014 tarihli yazı 9694 kez okunmuştur.
 
Giyilebilir teknoloji günümüzde akıllı gözlük ve akıllı saat odaklı ilerlesede, gelecekte hayalleri zorlayan bir noktaya geleceği aşikar. Şuanda kullandığımız her türlü teknolojik cihaz giyilebilir olma yolunda ilerliyor. Şimdi de bu teknoloji çocuklara göz kırpıyor diyebiliriz. Bir Japon şirketinin tasarladığı akıllı bileklik 'Moff' çocuklara birçok objeyi veya bir yeri oyun alanına çevirebiliyor.
 
 

 




Hepimizin bildiği gibi çocuklar kalıplaşmış özelliği olan oyuncaklarından çok çabuk sıkılır ve bir süre sonra o oyuncak hiç çekici gelmez. Moff'un en büyük artısı tam da burada devreye giriyor. Moff, iOS işletim sistemli telefonlara Bluetooth'la bağlanarak tekdüzelikten kurtarıyor. Bu özelliği sayesinde; gitar, tenis, kılıç, silah, büyülü sopa, golf, piyano, marimba, uçak gibi farklı sesleri bilekliğe aktarabiliyor. Aynı zamanda geliştirilebilme potansiyeli yüksek bir cihaz olduğunu gösteriyor. Çocuklar istediği bir objeyi düşündüğü bir başka objeye dönüştürmeyi tek bir tuşla yapabiliyor.  Moff, el hareketlerini hassas bir şekilde algılayor ve çocuklara gerçeğe yakın eğlenceli dakikalar sunuyor.
 
 
 
 


Moff'un Başlıca Özellikleri

 Bluetooth 4.0
 3 eksenli ivmeölçer
 3 eksenli jiroskop
 Düğme pil ile 30 saat kullanılabilme
 Ledli buton (açma-kapama,menü seçimi)
 Saat şeklinde kullanılabilme
 
Moff, Kickstarter üzerinden bağış toplama sürecinde. 20.000 $ bağış hedefinin büyük bir kısmı toplanmış durumda. Bu bağış kampanyası Moff'u geliştirtirmeye ve seri üretime geçmeye destek amaçlı. Moff'un 49 $ fiyat etiketiyle bu yaz piyasalarda olması bekleniyor.

 
 
►İlginizi Çekebilir: Eldiveniniz Artık Cep Telefonu!



Kaynak 

Kickstarter

 
Kaan Tüysüz Kaan Tüysüz Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.