elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Siemens Motorlu Elektrikli Uçaktan Hız Rekoru

Uçak teknolojilerinde elektriğin kullanılması ile ilgili çeşitli projeler ve uygulamalar artarak devam ediyor. Bunlardan biri de Siemens tarafından üretilen elektrik motorunun kullanıldığı uçaktan hız rekoru elde edilmesi oldu. Yeni rekor hakkında detaylar yazımızda.



A- A+
15.04.2017 tarihli yazı 7314 kez okunmuştur.
Elektrikli araç çalışmalarından sonra şimdi de elektrikli uçaklar için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Siemens’in geliştirmiş olduğu yeni tip elektrikli motor, 50 kg’lık yük taşıma kapasitesine ve 260 kW’lık bir güce sahip sahiptir. Siemens’in yeni motoru ile güçlendirilen Extra 330LE akrobatik uçağı ile iki yeni hız rekoru kırdı. Uçağın toplam ağırlığı 1000 kg ve toplam uçuş süresi kalkış, tırmanma ve kısa uçuş mesafesi ile toplamda 20 dakikadır. Şu an için prototip olan Extra 330LE modeli sürüş sistemleri, limit değerleri ve genel test aşamasındadır. 4 veya daha fazla koltuklu uçak ise test aşamasından sonra belli olacaktır. 


 
Siemens ve Airbus arasında gerçekleşen ortaklık ile elektrikli uçakların geliştirme işini beraber yürütecektir. Siemens, 100 yolcu kapasiteli ve 1000 km’lik uçuş mesafesi bulunan elektrikli uçağın 2030 yılına kadar tamamlanmasını planlıyor. Hibrid-elektrik motorlu uçaklar, gelecek uçak modelleri için öncü olacaktır. Extra 330LE elektrikli uçağının rekor kaydı, “Kalkış ağırlığı 1000 kg üstü” kategorisinde bulunmaktadır. Gökyüzünün ilk E-uçağı olarak belirlenmiştir.


 
330LE Motor Bölümü

 
Elektrikli uçak Almanya'daki Dinslaken Schwarze Heide havaalanından kalkış yaparak, üç kilometre mesafeyi saatte yaklaşık olarak 340 km/h hızla ulaştı. Extra 330LE saniyede 11,5 metre tırmanış hızıyla 3000 metre yüksekliğe yaklaşık olarak 4 buçuk dakikada tırmanarak yeni bir rekorda kırmış oldu. 330LE, diğer tahrik sistemleri ile kıyasla 260 KW motor ile daha fazla performans elde etmektedir. Karbon emisyonu olmadığı için sürdürülebilir bir ulaşım aracı haline gelecektir. Gelecek için teknolojinin sürdürülebilir olması öngörülmektedir. 

 
 
Kaynak:


► Interesting Engineering
Cem Aydınoğlu Cem Aydınoğlu Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.