elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Endüstriyel Motorlar ve Uygulama Alanları

Endüstride hemen hemen her alanda ve her tür makine üzerinde endüstriyel motorları görmek mümkündür. Kullanılan motorların, uygulama alanına göre doğru seçilmesi enerji verimliliği açısından son derece önemlidir. Siemens yüksek verimli Simotic motorları endüstride her alanda ön plana çıkmaktadır ve dünya genelinde birçok ülkede kullanılmaktadır. Endüstriyel motorlar ve uygulama alanları konusunda daha fazla detay yazımızın devamında...



A- A+
05.08.2014 tarihli yazı 20174 kez okunmuştur.
Tüm dünyada kendini kanıtlamış olan Siemens elektrik motorları, yüksek verimlilik ve sektörde tüm uygulamalarda kullanılabilecek çeşitliliğe sahiptir.


Endüstriyel Motorlarda Yüksek Verimlilik


Siemens, elektrik motorlarında her zaman yüksek verimliliği önemsemiştir ve bu yönde elektrik motorlarını geliştirmiştir.
 


 Şekil 1: Düşük verimli motorların elektrik faturalarını kabartmasına izin vermeyin. Siemens yüksek verimli motorlar kullanın.

Düşük verimli motorlarda ciddi miktarda elektrik bedeli ödenirken, Siemens yüksek verimli motorlar ile çok kısa zamanda ilk yatırım maliyetlerini amorti edilebilecek ve daimi anlamda enerji tasarrufuna gidilebilecektir.



Siemens Elektrik Motorlarına Özel İsim: SIMOTICS


Siemens, elektrik motorlarını 100 yılı aşkın bir süredir sürekli geliştirerek üretmektedir. Günümüzde sanayide ihtiyaç duyulan tüm uygulamalara, güç ve performans gereksinimlerine, rakip tanımayan ölçüdeki geniş ürün yelpazesi ile hizmet ve çözümler sunmaktadır. SIMOTICS ürün ailesi, yüksek verimli AC motorlarını, hareket kontrol motorlarını, doğru akım motorlarını ve orta gerilim motorlarını kapsamaktadır. Bugün, tüm bu açıklamalar doğrultusunda, bu derecede büyük kapsama sahip elektrik motorları ailesi, tek bir isim çatısı altında birleşti: SIMOTICS.

 


Şekil 2: Sanayideki tüm sektörlerin ihtiyacını karşılayabilen komple ürün ailesi: SIMOTICS

Siemens SIMOTICS AC Motor Ailesi olarak 0,18 kW‘tan başlayarak alçak gerilimde 1MW‘a kadar, sanayinin tüm kollarındaki uygulamalara tam performansta çözümler sunuyor. Batı Avrupa menşeili IP55 koruma sınıfı IE2 Yüksek Verimli ve IE3 Süper Yüksek Verimli SIMOTICS AC Motor Ailesi ile kullananların tüm ihtiyaçlarına en uygun çözümleri sunuyor.
 


Video 1: SIMOTICS Alçak Gerilim Motorlarının Üretimi
 
 

Endüstriyel Motorlar Uygulama Alanları

 

PATLAYICI Gaz Ortamları için SIEMENS Ex-Proof Motorları:


Sanayinin en önemli sektörlerinden olan petro-kimya, ilaç, boya, gıda gibi sektörleri ve bu sektörlerdeki patlayıcı gazların varlığını düşünecek olursak; üretimimizi güvenlikten hiçbir taviz vermeden, ne şekilde ve hangi doğru koruma sınıfında ürünler ile devam ettirebileceğimizi saptamamız çok önemli bir çalışma ve karardır.

Siemens EEx de IIC, T4 Sıcaklık Sınıfı ex-proof AC motorları ortam sıcaklığı artarken çalışma sıcaklığını koruyan motorlardır. Patlayıcı maddelerin bulunduğu ortamlarda güvenle çalıştırılabilecek şekilde tasarlanan EEx de IIC motorları; en yüksek güvenlik standartlarını sağlamaktadır.


Kompresör Sektörüne Özel AC Motorlar


Kompresör uygulamaları, tüm sektörlerin içinde analiz edildiğinde; elektrik motorlarının genel anlamdaki kullanım hacimleri sıralamasında fan-pompa uygulamalarından hemen sonra gelmektedir. Gün geçtikçe kompresör sektörü büyümekte ve bu sektördeki motor kullanımı artmaktadır. Siemens kompresör sektöründe imal ettiği motor adetleri ve teknik üstünlükleri bakımından dünya birincisidir.
 


 Şekil 3: PATLAYICI Gaz Ortamları için Motorlar (Solda) Kompresör Sektörüne Özel AC Motorlar (Sağda)

 

FAN Sektörü için Siemens AC Motorları


Siemens standart AC motor ailesinin içinde "FAN" uygulamalarında özel olarak dizayn ettiği ÇİFT-Devirli, DAHLANDER Sargılı motor teknolojisini sunmaktadır.


Duman Tahliye Motorları (Kapalı Alanlarda Yangına Karşı)


Siemens bu tip motorları özellikle aşağıda belirtilen özel uygulamalar sebebi ile geliştirmiştir. Kullanım alanları en zor koşullar olarak nitelendirebilen duman tahliye motorları çok yüksek ısıların ortaya çıktığı ortamlarda özellikle yangın esnasında meydana gelen zehirli gazı ve dumanı dışarı atmak için kullanılmaktadır.
 


Şekil 4: Duman Tahliye ve Vinç Motoru

► Kapalı alanlar, alışveriş merkezleri
► Kapalı otoparklar, yol altı tüneller
► Endüstriyel bina ve depolar
► Kültürel etkinlik merkezleri


Marine (DENİZCİLİK) Sektörüne Yönelik Siemens Marine Motorları


Hedef ana sektörü gemicilik-denizcilik sektörü olarakta yorumlanmaktadır. Siemens bu tip motorları üretim planına alırken; denizin ve açık havanın zorlayıcı tüm koşullarını dikkate alarak gerekli motor tipini dizayn etmekte ve üretmektedir. Kullanım alanlarına örnek olarak: Gemilerde güverte üstü ve altında (Güverte üstü vinçlerinde ve/veya sintine pompalarında ) - Tersanelerde ( Liman vinçlerinde )
 


Şekil 5: Siemens, denizin ve açık havanın zorlayıcı şartlarına göre motorlarını geliştirmektedir.
 

Röle Masası Motorları (Demir Çelik Sektörü)


Demir-Çelik sektörünün ana uygulaması olan fırın önü röle masası üzerindeki slab taşıma/tahrik uygulamaları amaçlı olarak Siemens dünyadaki en yüksek kaliteli Röle Masa Motorlarının imalatını müşterileri ile birlikte oluşturduğu teknik değerler/nitelikler doğrultusunda gerçekleştirmektedir.
 


Şekil 6: Marine ve Röle Masası Motorları

 
Kaynak

Engin Gülgör Engin Gülgör Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar