elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Vestel, LED Aydınlatma Sektörünün Lideri Oldu

Vestel, bu yıl onuncusu düzenlenen LED ve LED Aydınlatma Fuarı’nda hem katılımcı firma hem de 6. LED Konferansı ana sponsoru olarak yer aldı. Frost&Sullivan Araştırma Şirketi’nin yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre Türkiye LED aydınlatma sektörünün lideri unvanını kazanan Vestel LED Aydınlatma, fuarda yer alan standında yeni ürünlerini sergiledi.



A- A+
09.10.2014 tarihli yazı 14800 kez okunmuştur.
25-28 Eylül 2014 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi 9. ve 10. hollerde gerçekleşen fuarda, son teknoloji LED ve LED Aydınlatma ürünleri sergilendi.  Yerli ve yurtdışı firmalarının katılım gösterdiği fuarda, Avrupa, Asya, Amerika, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinden birçok ziyaretçi fuara yoğun ilgi gösterdi. Her yıl katlanarak büyüyen fuarda, bu yıl da %60'a yakın büyüme oranı ile 350'den fazla standda firmalar, ziyaretçilerine ürünlerini sunarak, 4 gün boyunca doğru müşterilerle önemli işbirlikleri kurma fırsatı yakaladı.
 
Fuarın açılışını Marmara Fuarcılık Genel Müdürü Feridun Bayram, Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Üyesi Özer Ekmekçiler, ATMK (Aydınlatma Türk Milli Komitesi) Başkanı Prof. Dr. Rengin Ünver, Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Yeni Teknolojiler ve Destek Dairesi Başkanı Fatih Yazıtaş ve TEDAŞ (Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mükremin Çepni yaptılar.

“Yerli tasarım ve üretim” mottosuyla 2012’dan beri faaliyetlerine devam eden Vestel LED Aydınlatma, bu yıl onuncusu düzenlenen LED ve LED Aydınlatma Fuarı’na katıldı. Fuar kapsamında gerçekleşen 6. LED Konferansı’nın da ana sponsoru olan Vestel, 260 metrekarelik standında yeni ürün gamını tanıttı. Yeni tasarım endüstriyel aydınlatma ürünleri standın en çok ilgi çekenleri oldu. 


Vestel LED Aydınlatma’nın iki yılda yüzde 14’lük pazar payına ulaşarak sektör lideri konumuna geldiğini vurgulayan Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, “Bu liderlik sadece Vestel için değil, sektör için de son derece anlamlıdır. Rekabeti artırarak sektörün hızlı gelişimi ve büyümesi için fırsat yaratıyoruz. LED ürünlerinin pahalı algısını yerli tasarım ve üretim ürünlerimizle sona erdiriyoruz. Proje tasarım ürünlerimiz ve tüm Türkiye’deki servis ağımızla müşterilerimize komple çözüm sunabiliyoruz” dedi.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan ayrıca şunları ifade etti:
 
Yerli tasarım ve üretim mottosuyla çıktığımız bu yolda 2 sene gibi kısa bir zamanda bu başarıya ulaşmak bizler için büyük gurur kaynağı. Bu liderlik; yerli ve kaliteli üretimin, ucuz Çin mallarına karşı tercih sebebi olması açısından sadece Vestel için değil, sektör için de son derece anlamlı. Vestel olarak rekabeti artırarak sektörün hızlı gelişimi ve büyümesi için fırsat yaratıyoruz.


 
Vestel LED Aydınlatma, son teknoloji ürünleriyle 25-28 Eylül tarihlerinde gerçekleşen LED Fuarı'ndaydı.
 
Projeye Özel Tasarım ve Üretim
 
Tüketicilere daha kaliteli, uzun ömürlü ve verimli ürünler sunmak için çalıştıklarını belirten Erdoğan şöyle konuştu:
 
Diğer tüm iş alanlarında olduğu gibi LED Aydınlatmada da Ar-Ge ve tasarıma büyük önem veriyoruz. Bünyemizdeki Aydınlatma Tasarım Ekipleriyle, projeler özelinde ihtiyaçlara uygun tasarım ve üretim yapıyoruz. Yurtiçinde hayata geçirdiğimiz başarılı projelerle uluslararası inşaat firmaların dikkatini üzerimize çekmeyi başardık. Önümüzdeki günlerde gündemimizde yurtdışındaki projeler olacak. Kendi tasarımlarımızı sattığımız (ODM) müşterilerimize bu sene İngiliz ve Alman firmaların yani sıra Güney Amerikalı firmaları da ekledik."



 
“Tasarrufun Kadar Öde”
 
LED aydınlatma ürünlerinin klasik aydınlatmaya göre yüzde 80’lere varan tasarruf sağladığının altını çizen Erdoğan, Özellikle uzun çalışma saatleri olan işletmelerde yatırımların geri dönüşü bir seneden az sürüyor. Sektör lideri olarak, LED dönüşümünü hızlandırmak için üzerimize düşeni yapacağız. İşletmeler LED dönüşümlerini Vestel ürünleriyle hiçbir ek maliyet olmadan gerçekleştirebiliyor. İşletmelere, LED dönüşümünün amorti süresince taksit seçenekleri sunarak tasarrufun kadar öde diyoruz."



 

LED aydınlatma kullanımının Türkiye’nin, cari açığının en büyük nedeni olan,  enerji ihtiyacını azaltacağı için devlet politikası olması gerektiğini de sözlerine ekleyen Erdoğan şöyle konuştu:

“Araştırmalara göre 2020 yılına kadar dünyada satılan aydınlatma ürünlerinin yüzde 75’inin LED ürünler olacağı öngörülüyor. Bu öngörüyü destekler şekilde bazı ülkelerde LED aydınlatmaya geçilebilmesi için yüksek oranda sübvansiyon ve vergi indirimleri sağlanmaya başlandı. Türkiye’de de LED aydınlatmaya geçişin hükümet politikalarında yer almaya başladığını görüyoruz. Yerli üretimin ekonomiye katkısı da düşünülerek desteklenmesi gerektiğine inanıyor, bu politikaların uygulanmasını bekliyoruz.”




Yeni Ürünler Fuarda Görücüye Çıktı
 
Standında; lamba grupları,  iç aydınlatma, endüstriyel aydınlatma, sokak aydınlatma gruplarını sergileyen Vestel, yeni nesil LED Panel ve LED Tube ürünlerini de tanıttı. Vestel, yeni ürünleriyle LED’i daha ulaşılabilir ve bütün bütçeler tarafından tercih edilebilir hale getirdi. 


Vestel LED Aydınlatma Fabrika Tanıtım Videosu

Vestel'in Platin Sponsorluğu'nda 6. LED konferansı büyük ses getirdi...

Fuarla eş zamanlı olarak gerçekleşen 6. LED Konferansı sektörden önemli firmaların/resmi kurumların/üniversite akademisyenlerinin katılımları ile sektöre ilgi duyan ziyaretçileri bir araya getirdi ve konferansın tüm oturumları yoğun ilgi ile karşılandı.

 

Kaynak

 
Engin Gülgör Engin Gülgör Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır