elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Sanal Ortamdaki Objeleri Hissedebilirsiniz:
The Glove

Sanal gerçeklik ortamlarındaki nesneleri dokunma duyusu ile algılamayı sağlayacak olan Teslasuit’in yeni ürünü The Glove CES 2020’de tanıtıldı. The Glove hakkındaki tüm detaylar haberimizde.



A- A+
23.01.2020 tarihli yazı 7976 kez okunmuştur.
Teslasuit’in CES 2020 ‘de tanıttığı yeni teknolojisi VR ile desteklenen bu eldiven haptik teknolojiyi kullanıyor. Peki, haptik teknoloji nedir? Haptik teknoloji, kullanıcıya dokunma duyusu ile dokunsal his ve bilgi almasını sağlayan bir teknolojidir. Haptik teknolojideki hızlı ilerlemeler ve gelişmeler, günümüzde haptik teknolojiyle donatılmış cihaz kullanıcılarına tamamen sürükleyici bir sanal gerçeklik (VR) deneyimi sağlayabilen sanal ortamların oluşturulmasını mümkün kılıyor.

Teslasuit’in haptik teknoloji deneyimini simüle etmek için geliştirdiği The Suit, haptik geri bildirim sistemi, hareket yakalama (motion capture) gibi sistemlere sahip. Başlangıçta tüketici göz önünde bulundurularak geliştirilen bu teknoloji şimdilerde bir endüstri alanına dönüştü. The Suit’in 2018’deki tanıtımından beri bu teknoloji üzerinde çalışmalarına devam eden şirketin, CES 2020’de tanıttığı VR destekli eldiven (The Glove)’in oyun veya eğlence aracı olarak tasarlanmadığı ve bu özel teknolojinin başka amaçlara hizmet edeceği belirtildi.

 

Teslasuit arayüzü, XR (Genişletilmiş Gerçeklik) teknolojilerini kurumsal ve kamu güvenliği eğitiminde, tıpta, sporda ve hatta havacılık endüstrisinde uygulamak için çok çeşitli yeni fırsatlar sunuyor. Eldivende kullanılan arayüz başlangıçta kıyafet (The Suit) için tasarlanmıştı.
 

The Glove Eldiven Nasıl Çalışır?
 

Teslasuit Eldiveni, kıyafetle birlikte bir set olarak veya ayrı olarak kullanılabilmekte. Yaklaşık 5.000 $ fiyata sahip olan The Glove, haptikleri, hareket yakalamayı, biyometriyi ve kuvvet geri bildirimini entegre eden, dünyanın ilk Teslasuit uyumlu VR eldiveni unvanını taşıyor. Eldivenin, kurumsal XR eğitiminden sağlık veya spor rehabilitasyonuna, havacılık eğitimine ve temel olarak XR teknolojisinin kullanıldığı alanlarda kullanıcı deneyimini geliştirdiği ve her türlü eğitime yardımcı olduğu uygulamaları bulunuyor.

Her parmak için 3x3 ekranlarla donatılmış olan haptikler, dokunma duyusunu sağlıyor ve kullanıcıların sanal ortamlardaki sanal dokunuşları gerçek bir nesneye dokunurmuş gibi hissetmesini sağlıyor. Eldiven kullanıcının ellerinin hareketlerini algılıyor ve bunları hareketin doğruluğunu kontrol etmek için kullanılıyor. Şirkete göre, bu özellik ince el işçiliğinin gerektiği eğitimlerde ve işlerde kullanmak için mükemmel bir özelliktir. Entegre edilmiş özelliklerden biri olan biyometrik sistem, eldiven kullanırken oluşan duygusal durum, stres seviyesi ve kalp atış hızının aktarılmasını sağlayan gerçek zamanlı verileri topluyor. Ayrıca eldiven tamamen kablosuz ve Wi-Fi ile kıyafete bağlanabiliyor.

 


Teslasuit'in Kurucu Ortağı ve CEO'su Nossoff : "Teslasuit Eldivenini, XR eğitim yeteneklerini genişletmek için geliştirdik. Ancak entegre edilmiş özellikler dizisi, ürünümüzü çok çeşitli endüstriler için son derece çok yönlü hale getiriyor. Teslasuit Eldiveni 2020'nin ikinci yarısında piyasaya çıkacak.”dedi.

Haptik eğitimin video ve ses ile birlikte kullanılması, birçok sektörde profesyonel becerinin eğitimi ve geliştirilmesinde değerli bir araç olarak etkinliğini kanıtlamıştır. İşçilerin motor beceri öğreniminin son derece önemli olduğu ve düzenli olarak takip edildiği birçok işletmede dokunsal geri bildirim ve dokunsal duyu ile profesyonel eğitim için bu eldivenle deneyimlenen bir sanal gerçeklik ortamı uygulanabilir ve beceriler geliştirilebilir. Teslasuit The Suit ile zaten XR endüstrisini değiştirdi. Şimdi, The Glove ile insan performansını bir üst seviyeye taşımayı hedefliyorlar.



Kaynak

►interestingengineering





Yazar: Serhat Seyrek

Serhat Seyrek Serhat Seyrek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.