elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Renkleri Kopyalayabilen Kalem |
Scribble

Duyguları ifade etmenin en iyi yollarından biri de renkler ile anlatmaktır. Scribble kalem, kısıtlı renk seçeneğinden sıkılanlara dünyadaki tüm renkleri sunuyor. Bu kalem, 16 milyon rengi kopyalayarak istenilen zamanda kağıt üzerine veya dijital ortama aktarma yeteneğine sahip.



A- A+
13.07.2014 tarihli yazı 13286 kez okunmuştur.
Günlük hayatta kullandığımız cihazlar, akıllı teknolojiler ile donatılarak yaşamı kolaylaştırmaya ve daha zevkli hale getirmeye devam ediyor. Scribble kalem, temas ettiği rengi anında algılayarak bir bukalemun gibi rengi uyarlıyor ve ister dijital ortamda, ister kağıt üzerinde kullanımını sağlıyor.
 


►İlginizi Çekebilir: Akıllı Bıçak Üretildi | iKnife

 
Dijital ortam ve sıradan kağıtlar için iki farklı modeli olan Scribble, kopyalama işlemini RGB sensörü ve özel kartuşu ile yapıyor. RGB tarayıcı, renginin kopyalanması istenen nesne ile temas ettiğinde bu rengi kalem içindeki işlemciye iletiyor. Kopyalanan her yeni renk 1 GB’lık hafızada kaydediliyor ve burada 100 binden fazla renk saklanabiliyor. Scribble'ın, dijital ortama aktarım için tasarlanan modelinde aktarma işlemi bluetooth 4.0 bağlantısı ile yapılabiliyor.


 
►İlginizi Çekebilir: Akıllı Aynalar Çok Uzakta Değil!


Scribble kalem henüz piyasaya çıkmamış ancak ön sipariş vermek mümküm. Dijital ortamlar için kullanılan modelinin fiyatı 150$, kağıt üzerinde kullanılan modelin ise 80$ olarak belirlenmiş. Anı yakalama özelliği olan bu kalem, günlük yaşamı sıradanlıktan kurtarabilcek gibi gözüküyor.



Kaynak:

►Popular Science

Burak Kesayak Burak Kesayak Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.