elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Pratik Devre Numaraları

Devre uygulamalarında çoğumuz farkında olmadan uzun yolu seçerek fazla uğraş ve zaman kaybı yaşıyoruz. Tel zımba, ataçlar, SD kartlar ve direnç yuvaları ile breadboard ve güç kaynaklarında daha kolay bağlantılar yapabiliriz.



A- A+
28.05.2014 tarihli yazı 14927 kez okunmuştur.

Breadboard İpuçları

Breadboard üzerinde devremizi kurarken çok küçük alanlarda çalıştığımız için kısa bağlantılar kurmak zorunda kalıyoruz. Kısa kablolar üzerinde çalışmak bize ekstra uğraşa ve zaman kaybına neden oluyor. Kısa uğraştırıcı kablolar yerine tel zımbalar ile bağlantı kurarak ekstra uğraş ve zaman kaybının önüne geçebiliriz.


►İlginizi Çekebilir: Breadboard Nasıl Çalışır?

Breadboard kullanımında yaşanan en büyük sorunlardan biri de şüphesiz devre üzerinde multimetre kullanımı. Yuva uyuşmazlığı çoğu zaman bizi uzun yollara yönlendiriyor.

Bu sorunu çözmenin en iyi yolu bir direncin bağlantı uçlarını yani yuvayı sökmek.


"Kalan kısmı breadboarda takarak multimetrenin çıkışlarını istediğimiz gibi kullanabiliriz."


Güç Kaynağı İpuçları

Bazı durumlarda devrelerde ekstra besleme hattı kurmak zorunda kalıyoruz ve durum karmaşık bir hal alıyor. Bunun için en sade ve akıllı çözüm ilkokuldaki vazgeçilmez eşyalarımızdan ataçlar.



SD Kart ile Breadboard'da Veri Depolama

SD kart üzerinde yapılacak ufak eklemeler ile breadboard üzerinde kitle depolamak için farklı bir arayüz oluşturulabilir.


"SD karttaki 7 adet yuvaya uygun pimleri eklediğimizde breadboard için hazır duruma gelmiş olacaktır."


Burada dikkat edilmesi gereken durum, SD kartta 7 veya 8 tane yuva bulunması gerektiğidir. 9 pim ya da daha fazlasında bazı farklı durumlar oluşabilmektedir.



Kaynak:

►Intrucabtables

Burak Kesayak Burak Kesayak Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar