elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

GTK+ İle GUI
[Kullanıcı Arayüz Uygulamaları] Geliştirmek

Kullanıcıya sunulacak olan yazılımın, kullanıcı ile yazılım arasında bağlantının sağlanması için kullanıcı arayüz uygulamaları önemlidir. Grafiksel kullanıcı arayüzü, bilgisayar kullanıcılarının komut satırı kodlarını ezberlemeden fare, klavye gibi araçlar sayesinde bilgisayarları kontrol etmelerini sağlamıştır.



A- A+
21.03.2014 tarihli yazı 17867 kez okunmuştur.
GTK+ ya da GIMP olarak adlandırılan, çoklu platform geliştirme araç takımı; bir çok kullanıcı arayüz uygulaması geliştiricisi tarafından kullanılmaktadır. Sunmuş olduğu widget'lar sayesinde, gtk+ geliştiriciler için komple bir uygulama suiti sunmaktadır.  Kullandığı basit API'si sayesinde geliştirme zamanı ve süreçlerini hızlandırmaktadır. Çapraz platform ya da çoklu platform, geliştirme araç takımı olduğu için yazılan uygulama her yerde çalışmaktadır.
 
 


► İlginizi Çekebilir: Yazılım Geliştirme Yaşam Döngüsü


GTK+ C programlama dili ile yazılmış olmasına rağmen, farklı dilleride desteklemektedir. Sadece C/ C++ dillerine özel değildir. Ayrıca Perl ve Python dilleri ile uygulamaların daha hızlı geliştirilmesine yardımcı olmaktadır. 
 
Gtk+ GNU projesi altında ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. Gtk+ büyük projelerde uygulamaya başlanması ile birlikte gelişmektedir. Gtk+ windows, GNU/Linux, Unix, OSX ve bir çok mobil platformda çalışmaktadır. Gnome Masaüstü, Openmoko Mobil Telefon, Maemo Surf  tablet, GIMP on GNU Linux, GIMP on Windows Xp, GIMP on Windows Vista, GIMP on OS X, Wmware Workstation, lnkspace Grafik Editörü ve daha bir çok proje Gtk+ kullanılarak geliştirilmiştir. 
 
Gtk+ ile geliştirilmiş screenshoots' larına buradan ulaşabilirsiniz. Gtk+ hakkında daha fazla bilgi edinebilmek, 2.0 ve 3.0 sürümlerine ulaşabilmek, geliştiriciler için hazırlanmış tutoriallara buradan ulaşabilirsiniz.  Kurulum konusunda herhangi bir sıkıntı yaşarsınız, önerilen türkçe kurulumuna buradan ulaşabilirsiniz.
 



► İlginizi Çekebilir: Öğrenciler İçin Ubuntu


Gtk+ uygulamaları geliştirebilmek için, açık kaynak ve çapraz platform derleyicisi olan Code::Blocks'u indirmeniz gerekmektedir. Code::Blocks uygulamasını buradan indirebilirsiniz. C/C++ ve Fortran dilleri ile uygulama geliştirebileceğiniz ücretsiz bir derleyicidir. Gtk+ yada Code::Blocks tam kurulumuna buradan ulaşabilirsiniz. Bu videoda sisteminizin Windows 7 olduğu varsayılarak hazırlanmıştır. 


Kaynak :

► gtk.org
► codeblocks.org


 
Ahmet Han Ahmet Han Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar