elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Kaçıranlar için A'dan Z'ye Automechanika İstanbul 2015

Automechanika İstanbul fuarı, 9-12 Nisan 2015 tarihleri arasında TUYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 41 ülkeden yaklaşık 1600 firmanın rekor katılımıyla, 40 bin metrekarelik alanda ziyaretçilerini ağırladı. Parçalar ve aksamlar, elektronik sistemler, aksesuarlar, tamir ve bakım, otomotivde bilişim, araç yıkama ana kategorilerinden oluşan fuar, otomotiv sektörünün devlerini biraraya getirdi. Dahası ve Automechanika İstanbul fuarının detayları yazımızda.



A- A+
13.04.2015 tarihli yazı 8622 kez okunmuştur.
Automechanika İstanbul, Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann'ın açılış konuşmasının ardından, Messe Frankfurt Fuarcılık Yönetim Kurulu Üyesi Detlef Braun, Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel, Taşıt Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dudaroğlu ve Otomotiv Yenileme Pazarı Geliştirme Derneği (OYPG) Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Urgancılar konuşmalarını yaparak fuarın açılışını yaptılar.





Görkemli açılış sonrası salonda ziyaretçileri ilginç sürprizler de bekliyordu. Bunlardan birisi de, Mutlu Akü firmasının standında yaptığı küçük konserlerle ziyaretçilerin ilgi odağı olması oldu.
 


Otomotiv denilince akla gelebilecek her şeyin bulunduğu fuarda 41 ülkeden katılan şirketler en iyi ürünlerinin tanıtımlarını yaparak görsel bir şölen oluşturdu. Gerek sergiledikleri ürünleri gerek standlarıyla ziyaretçileri etkilemeye çalıştı.


 
Ziyaretçileri standlara çekmek için özel etkinlikler düzenlendi, çekilişler yapılarak ziyaretçilere özel hediyeler dağıtıldı. Sadece etkinlik veya çekiliş değil reklamları da ilginç boyutlara ulaşan firmalar da kendini gösterdi. Özellikle fuar boyunca şarjı hiç bitmeden fuar alanında gezen, ziyaretçilere küçük şakalar yaparak ilgi toplayan robot da fuarın en popüleri seçildi. Her adımını onlarca kişinin izlediği robot, her hareketiyle ziyaretçilerden beğeni toplayarak firmasının reklamını en iyi şekilde yaptı.
 


►İlginizi Çekebilir: Robot Yarışmaları 2015 Takvimi


Parçalar, aksamlar, elektronik sistemler, aksesuarlar, tamir ve bakım, otomotivde bilişim, araç yıkama kategorilerinden yaklaşık 1600 katılımcının binlerce ürünüyle ziyaretçilere açılan fuarda yeni ürün tanıtımları, prototipler ve piyasanın en iyileri sergilendi.



Fuarın artılarından birisi de; eğlencelerin hiç bitmemesiydi. Özellikle TOSFED, hız tutkunlarına özel hazırladığı platformla, ziyaretçilere sanal Formula 1 heyecanı yaşatarak büyük beğeni ve ilgi topladı.
 


Sadece büyük firmalar değil üniversiteliler de fuarda yerlerini aldılar. Özellikle elektrikli araçlar konusunda İstanbul Üniversitesi tarafından yapılan AR-GE çalışmalarının ürünü olan MİLAT 1453, gerek performansı gerekse yakıt maliyeti konusundaki uzmanlığıyla öne çıkarak, sadece 7,2 liraya 436 km yol kat eden araç ziyaretçileri kendine çekti.



►İlginizi Çekebilir: IEEE | Üniversite Öğrenci Kulüpleri


Bir diğer üniversite ekibi de, tamamen öğrencilerin tasarladığı ve ürettiği formula aracı, ülkemizi İngiltere'de yapılan ve dünyanın öğrenci çapında en büyük mühendislik yarışması olan FORMULA STUDENT'ta başarıyla temsil eden YTR01 araçlarıyla YTU RACING'di.

Automechanika İstanbul bu sene 41 ülkeden yaklaşık 1600 katılımcıyla, 14 salonda 40 bin metrekarelik alanda düzenlenerek Automechanika tarihinin en yüksek değerlerini gördü. Dünyanın dört bir yanından gelen katılımcıların yanı sıra Fas'tan Çin'e kadar yaklaşık 17 ülke pavilyon kurarak, yerel üretimlerinin sergilenmesini sağladı. 

 
Mustafa Şirin Mustafa Şirin Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır