elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

IZTECH RoboLeague 2015

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) IEEE Öğrenci Kolu, IZTECH RoboLeague adıyla bu sene dördüncüsünü düzenleyeceği "Ulusal Robot Yarışması" 24-25 Ekim 2015 tarihlerinde gerçekleşecek. Ege Bölgesi’nde bir öğrenci kolu tarafından düzenlenen uzun soluklu ulusal çaptaki ilk ve tek robot yarışması niteliğini taşıyan IZTECH RoboLeague’in içeriğini çeşitli robot yarışmaları, eğitim ve seminerler oluşturmakta. Detaylar yazımızda.



A- A+
30.07.2015 tarihli yazı 8360 kez okunmuştur.
IZTECH RoboLeague (IRL), İYTE IEEE Öğrenci Kolu'nun İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün kuruluşunun 20. yılında ilk olarak gerçekleştirilmiş ve geleneksel olarak düzenlenmesi planlanan bir etkinlik olarak düşünülmüştür. Bu sene 24-25 Ekim 2015 tarihlerinde 4.sü yapılması planlanan Iztech Roboleague’15 (IRL’15), teknoloji ve yarışma meraklılarını tekrar Ege'nin İncisi İzmir’de buluşturmayı planlamaktadır.
 

 


İzmir gibi bir büyükşehirde daha önce emsali görülmemiş olan bu etkinliği geri kalan diğer organizasyonlardan farklı kılan nokta ise yetenekli ve bilgili insanları birinci dereceden ortaya çıkarması ve de sektörün ihtiyacı olan donanımlı işgücü ile tanışma hedefini gütmesidir. Bu hedefine ise robot yarışmalarına yeni bir soluk olacak şekilde TASARLA-YAP-YARIŞTIR konseptini getirerek ulaşmak istemektedir. IZTECH RoboLeague'in, 24-25 Ekim 2015 tarihlerine İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü kampüsü içinde bulunan "Makine Mühendisliği" binası ve Kütüphane Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.
 

 


IZTECH RoboLeague hedefi ve amacı doğrultusunda 3 ana kategoride yarışmalardan oluşmaktadır.

1. Ana Kategori diye bahsettiğimiz kısımda toplam 7 adet alt kategori bulunmaktadır; çizgi izleyen, yangın söndüren, çöp toplayan, arazi, sumo, mini sumo, çoklu mini sumo ve serbest kategori. Bu kategoride yarışmacılar daha önceden hazırlamış oldukları robotları getirerek kurallar dahilinde pist üzerinde yarıştırır ve/ya sergiler. Amaç küçük yaşlardan başlayarak robotiğe olan merakı arttırmak, üniversite öğrencilerinin teorik olan elektronik, mekanik ve yazılım becerilerini pratikte geliştirebilmesine olanak sağlamak ayrıca bu alanlarda faaliyet gösteren firmalar ile yetenekli öğrencilerin buluşması için ortam yaratmaktır.

 

 


2. Ana Kategori, 24 Saatte Robotunu Tasarla-Yap-Yarıştır, tamamen proje odaklı bir kategoridir. Elektronik, mekanik ve yazılım bilgisi daha gelişmiş yarışmacıların verilen bir projeyi limitli zamanda kısıtlı materyallerle en iyi şekilde tamamlaması esas alınır. Bu kategorideki amaç ise çözüm odaklı bireylerin becerilerini ve özellikle yaratıcılıklarını ortaya koymalarını sağlamaktır. Bu kategori yalnızca Iztech RoboLeague’e aittir ve Türkiye’de de dünyada da eşi yoktur.
 


3. Ana Katagori, geçmiş senelerde Kibele PIMS, NeoTech ve Robotsan Firmaları tarafından gerçekleştirilen Roboworker kategorisidir. Bu kategori bağlamında çeşitli seminer, eğitim ve workshoplar düzenlenecektir.


Detaylı Bilgi İçin;


Kaynak:
►İYTE
Mustafa Şirin Mustafa Şirin Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.