elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

İngilizce Elektrik Mühendisliğinin Evrensel Dili Midir?

İngilizce'nin ilk dil olmadığı ülkelerde elektrik mühendisi sayısı giderek artmaktadır. Alanında başarılı olmak için İngilizce yeterli bir dil midir? Detaylar yazımızın devamında.



A- A+
28.03.2020 tarihli yazı 8398 kez okunmuştur.

ABD ve İngiltere'deki çoğu elektrik mühendisliği çalışma alanlarının temel bir koşulu, TOEFL, IELTS veya diğer sınavlardan alınan yeterli İngilizce dil puanıdır. Elektrik mühendisliği çalışma alanı olarak daha uluslararası bir hale gelmeye başladı. Yazımızda hem akademik hem de profesyonel ortamlarda çalışan elektrik mühendislerinin çalışma ortamlarında ihtiyaç duydukları İngilizce dil yeterliliğini paylaşacağız.

 

Temel İngilizce Becerileri Neden Gereklidir?

 
Görüşü alınan tüm elektrik mühendisleri, öğrencilerin ve mezunların temel İngilizce bilgisine sahip olmalarının önemini vurguladı.
 
New York'taki Syracuse Üniversitesi'nde elektrik mühendisliği ve bilgisayar bilimi profesörü olan Biao Chen, “ABD'deki standart bir elektrik mühendisi kursundan iyi bir not almak için yüksek derecede İngilizce yeterliliği gerektirmez” görüşünü paylaştı.



► İlginizi Çekebilir: Bir Mühendis Adayının Mezun Olmadan Yapması Gereken 10 Şey

Profesör Chen'e göre, dersleri anlamak,  araştırma makaleleri yazmak ve iş başvuruları hazırlamak için temel düzeyde sözlü ve yazılı İngilizce gereklidir.
 
Steve Arar’ın görüşüne göre  “ABD'de mühendislik dersleri alan öğrenciler, dinleme, konuşma, okuma ve yazma da dahil olmak üzere çeşitli konuları kapsayan yüksek düzeyde İngilizce bilgisine ihtiyaç duyuyorlar.” 
 

 

Tedarik Zincirlerinin Dili

 
Steve Arar’ın görüşüne göre temel İngilizce dil becerilerini öğrenciler öğrenmekte güçlük çekmiyor fakat profesyonel bir seviyeye ulaştıklarında ve dünyadaki yaşıtlarıyla iletişim kurmaya başladıklarında bu dil becerilerinin geliştirilmesi  gerekiyor.
 
İngilizce, uluslararası tedarik zincirlerinde iletişim için en yaygın dil olma eğilimindedir ve İngilizce çeviri yapmak beceri ister.

Yukarıda resmedilen Mobil Dünya Kongresi gibi birçok elektronik odaklı konferans uluslararası alanda gerçekleşse de, İngilizce genellikle bu tür etkinliklerde konuşulan en yaygın dildir.

 
AAC Mühendislik Direktörü Robert Keim, “Elektrik mühendisliği uluslararası bir alandır, öncelikle İngilizce olan ve giderek yaygınlaşan özel terminoloji koleksiyonuna bağlıdır” diyor. “İngilizce yeterliliğe sahip olmak, daha çeşitli ve tatmin edici bir eğitim ve mesleki fırsatlara kapı açar.”
 

 

İngilizce Dilini Öğrenmek Elektrik Mühendislerini Daha Avantajlı Yapacak mı?

  
Genel olarak, İngilizce'nin elektrik mühendisliği alanındaki en yararlı dil olduğu düşünülüyor. Keim, şu anda İngilizce konuşan çoğu elektrik mühendisinin diğer dilleri öğrenmek için kariyerle ilgili zorlayıcı bir nedenleri olmadığını söylüyor.

Keim “İngilizce baskın bir dildir ve uluslararası değişimler gerçekleştiğinde, başka herhangi bir dilsel geçmişe sahip bile olsalar insanların İngilizce bilmesi beklenecektir ”diyor. Ve şöyle devam ediyor: “Bunun adil veya arzu edilir olduğunu söylemiyorum; gördüğüm kadarıyla gerçek. Elektrik mühendisleri yabancı dil öğrenmeli mi? Evet kesinlikle! Dil öğrenimi birçok düzeyde faydalıdır ve tamamen insan çabasına bağlıdır. Ancak kesinlikle elektrik mühendisliği alanında profesyonel veya eğitimsel başarı perspektifinden konuşursak, İngilizce konuşan çoğu elektrik mühendisinin ikinci bir dilde yeterlilikten önemli faydalar göreceğini düşünmüyorum. ”
 
İngilizce elektrik mühendisi iletişimi için birincil dil olsa da, uluslararası ekiplerde ve işbirliklerinde son zamanlarda görülen artış, mühendisler için ilginç yeni zorluklar ve bunun yanında fırsatlar da getirmektedir. Arar, genel olarak ortak bir dile sahip olmanın mühendisler arasındaki iletişimde zorlukları büyük ölçüde en aza indirerek işlerinin teknik yönlerine daha iyi odaklanmalarına olanak sağladığını düşünüyor.
 
Arar, “Zaman zaman, belirli dildeki bir kelimenin teknik kavramı karşılık gelen İngilizce terminolojisinden daha iyi açıklanabiliyor, ancak, genel olarak, İngilizce dilinin zengin bir kelime hazinesi içerdiğine ve güçlü gramer yapılarına sahip olduğuna inanıyorum. Bu iki özellik teknik iletişimi açık ve özlü hale getirebilir. ”
 

 ► İlginizi Çekebilir: 9 İpucuyla İngilizce Geliştirme Yolları
 

Yeni Bilgilerin Kilidini Açma


Şu anda, çoğu elektrik mühendisliği ders kitabı, akademik makale, not, web semineri ve diğer teknik iletişim araçları İngilizcedir ancak, birçok yarı iletken üreticisi çeşitli dillerde materyal sağlamaya çalışmaktadır. İngilizce yeterliliği bilgilere erişim sağlayarak mühendislerin ilgi alanları hakkında daha fazla bilgi edinmelerini, fikirlerini dünyanın farklı yerlerindeki diğer insanlarla paylaşmalarını ve karşılaştıkları sorunlar için daha iyi çözümler bulmalarını sağlar.

 

Japonya merkezli ROHM Semiconductor gibi birçok yarı iletken üreticisi, malzemelerini farklı bir kullanıcı tabanına hitap eden bir dizi farklı dilde sunmaktadır.

 
 
“Yeni bir dil öğrenmek, erişilmesi güç olan yeni bir dünyaya kapı açar” diyor Arar. “Bazen belirli bir dilde belirli bir konuda yararlı kaynaklara rastlıyoruz, ancak bu dilde yetkin olmadan bu değerli bilgiye erişemeyiz.”
 
Ayrıca, çoğu araştırmanın disiplinler arası olması nedeniyle, diğer alanlarda eğitim almış insanlarla iletişim kurabilmek hayati önem taşır ve daha sorunsuz işbirlikleri sağlar. İngiltere'deki Cambridge Üniversitesi'nde elektrik mühendisliği profesörü olan Andrew Flewitt, “İngilizcenin genel olarak bilim ve teknolojide önemli bir dil olarak kaldığını ve elektrik mühendisliğinin bir istisna olmadığını düşünüyorum” diyor. “Bilimsel literatürde İngilizce baskındır ve bu nedenle araştırma ve geliştirme alanında teknik İngilizce dilinde yetkin olmak önemlidir.”
Keim, “İngilizce yeterliliğinden elde edilen faydaların zamanla artacağını düşünüyorum. Burada uzun vadeli bir yatırımdan bahsediyoruz. Zor bir iş, ancak yardımcı olabilecek birçok ücretsiz ve düşük maliyetli kaynak var. ”
 

  ► İlginizi Çekebilir: Mühendis Adayları İçin Yazın Yapılacak En İyi 7 Şey
 

Çeviri İçinde Kaybolmak

 
Keim, bazı terimlerin İngilizce'den başka dillere tercümesinin zor olmadığını söylüyor.
 
Kariyeri boyunca, Profesör Chen yazma ve konuşmanın aktarma yaptığı dil anadili olmayan konuşmacılar için farklı zorluklar yaratabileceğini gözlemledi. Örneğin, halka açık yerlerde veya diğer öğrencilerin önünde konuşmak, anadili olmayan bir dilde yapılması bekleniyorsa çok daha zor olabilir. Yazılı iletişim ise, özellikle ekip çalışması veya araştırma işbirliklerinde, dil engellerini aşmak için faydalı olabilir.
 
Yüksek lisans öğrencileri için ETH Zürih "Master Master" etkinliğinde bir konuşmacı. İsviçre kampüsündeki birçok etkinlik gibi, etkinlik de İngilizce yapıldı.
 
Keim, “Empati, sabır ve öz farkındalık, dil engellerinin üstesinden gelmenin anahtarıdır” diyor. “Daha pratik bir düzeyde, daha yavaş konuşma, kelimeleri dikkatle telaffuz etme ve basit kelime ve cümle yapıları kullanma alışkanlığını geliştirmek esastır. Birçok kişi, dil öğrenenlerin anadili İngilizce olan kişiler tarafından üretilen 'normal' konuşmayı anlamalarının ne kadar zor olduğunun farkında değildir. Hem konuşmacı hem de dinleyici, başarılı ve konforlu iletişimi kolaylaştırmaya çalışmalıdır. ”
 
 
KAYNAK:


► allaboutcircuits.com
► 
quora.com

ESMA DEVECİ ESMA DEVECİ Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.