elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Amazon Güneş Enerjisi Yatırımlarını Sürdürüyor

Amazonun ilk başlarda sadece kitap satan küçük bir şirket iken günümzde bir dünya devi haline gelmiştir. Şirket ABD, Çin ve Avustralya’da 5 yeni güneş enerjisi santrali inşa etti. Bu da şu anlama geliyor; Amazon önümüzdeki yıllarda enerjisinin büyük bir çoğunluğunu güneşten alacak. Detaylar için haberimizin devamına bakalım.



A- A+
18.06.2020 tarihli yazı 8423 kez okunmuştur.
Bu santrallerin  615 megawatt güç kapasitesine sahip olup ve 1,2 milyon megavat saat elektrik üretmesi bekleniyor. Bu da ABD’de ortalama 113.000 eve enerji sağlanması anlamına geliyor. Bu beş proje 615 MW kapasitesi ile Amazon'un Çin'de birinci, Avustralya'da ikinci, Ohio'da ikinci ve üçüncü ve Virginia Eyaletinde 12. yenilenebilir enerji projesini içeriyor. Ek olarak Amazon’un halihazırda 2.900 MW'ın üzerinde üretim yapan  ve yılda 7.6 milyon MWh'den fazla enerji üretme kapasitesine sahip olan 91 yenilenebilir enerji projesi bulunuyor.
 
Şirket 2024 yılına kadar %80, 2030’a kadar ise %100 yenilenebilir enerji kapasitesine ulaşma hedefini de açıkladı. Amazon sürdürülebilirlik başkan yardımcısı Kara Hurt Paris Anlaşması hedeflerini 10 yıl erken yerine getirmeyi ve bütün Amazon’da 2040’a kadar net sıfır karbona ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.  Bu süreçte hayata geçirilecek bahsi geçen 5 projenin kritik bir rol oynadığını ve sürecin istenildiği gibi işlemesi için güvenilir bir planları olduğunu belirtti. Amazon’un bugüne kadar duyurduğu yenilenebilir enerji projelerine bakacak olursak, Amazon’un bu projeleri gerçekleştirme yüzdesinin ne kadar yüksek olduğunu çıkarabiliriz. 5 yeni projeyi biraz daha inceleyecek olursak:


Amerika Birleşik Devletleri

Ohio'da 200 MW güneş enerjisi santrali ve 80 MW güneş enerjisi santrali
Virginia'da 130 MW güneş enerjisi santrali kurulacak. Ortalama 69.000 ev bu santrallerden güç alabilecek.

 

Avustralya

Yeni Güney Galler'de 105 MW güneş enerjisi santrali
Her yıl 250.000 MWh temiz enerji çıkması bekleniyor. Ortalama 40.000 ev bu santrallerden güç alabilecek.

 

Çin

Shandong'da 100 MWh güneş enerjisi santrali. Her yıl 128.000 MW güneş ışığından sağlanacak.




Kaynak:

► cleantechnica.com

► power-technology.com

ESMA DEVECİ ESMA DEVECİ Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.