elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

94 Yıllık Amerikan Devi RadioShack İflas Etti!

Son yıllarda ekonomik sıkıntılardan dolayı bir bir iflas eden şirketler kervanına, 4 bin mağazaya sahip, 94 yıllık perakende elektronik mağazalar zinciri RadioShack de katıldı. Bir süre önce New York Borsası’nın işlemden çıkardığı RadioShack’in sadece Meksika ve Asya’da faaliyet göstereceği belirtiliyor.



A- A+
10.02.2015 tarihli yazı 7656 kez okunmuştur.
Perakende elektronik mağazalar zinciri devi olan, 94 yıllık geçmişe sahip Amerikalı şirket RadioShack, son birkaç yıldır içinde bulunduğu mali sıkıntılara dayanamayarak iflas etti. ABD İflas Mahkemesi’ne başvuru yaparak iflasını isteyen, 1921’de Teksas’da kurulan ve elektronik malzeme, oyun ve konsol gibi çeşitli ürünler satan şirketin son 3 yılda 1 milyar dolardan fazla kaybettiği belirtiliyor.
 
 
 
 
1.2 Milyar dolar varlığa ve 1.38 milyar dolar borca sahip olan şirketin sahip olduğu 4 bin mağazadan 2400’ünü satacağını ve bunların 1750’sini telefon şirketi Sprint’e devredeceğini belirtmesi, RadioShack’in mali durumu yeteri kadar açıklayan durumlardan biri. Ayrıca satışlarının son çeyrekte, geçen yıla göre %16 azaldığı belirtilen RadioShack,  22 Ocak’ta 30 işlem gününde hisse değerinin 50 milyon doların altına düşme sebebiyle New York Borsası işlem listesinden de çıkarıldı.
 
 
 
 
Ayrıca Amazon.com’a yakın bazı kaynaklara göre Apple ile rekabete girmeye hazırlanan Amazon’un RadioShack’i satın almaya hazırlandığı ve Apple Store’a karşı geliştireceği iddia ediliyor.  
 

  

Kaynak:
Polygon

Osman Öztürk Osman Öztürk Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır