Abdullah Gül Üniversitesi |
Tercih Rehberi
Üniversite tercihlerini yapacak öğrenciler için, Abdullah Gül Üniversitesi hakkında genel ve gerekli bilgileri sizler için derledik. Editör kadromuzun deneyimleri ile hazırlanmış bu rehber haricinde merak ettiğiniz soruları #tercihrehberi hashtag'i ile de iletebilirsiniz.
01.07.2015 tarihli yazı 15012 kez okunmuştur.
Türkiye’nin vakıf destekli devlet üniversitelerinden biri olan Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), 21 Temmuz 2010 tarihinde kurulmuş, ilk öğrencilerini 2013 – 2014 akademik yılında almaya başlamıştır. Kurulma çalışmaları 2007’de başlayan üniversite ismini Türkiye'nin on birinci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den almaktadır.
Abdullah Gül Üniversitesi, 2013-2014 akademik yılında, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi olmak üzere 3 fakültenin 6 bölümüne öğrenci almıştır.
2015 – 2016 akademik yılında öğrenci alınması planlanan bölümler şunlardır:
2015 – 2016 akademik yılında öğrenci alınması planlanan bölümler şunlardır:
►Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi: Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji
►Mimarlık Fakültesi: Mimarlık
►Yönetim Bilimleri Fakültesi: İşletme
►Mimarlık Fakültesi: Mimarlık
►Yönetim Bilimleri Fakültesi: İşletme
Ayrıca üniversite bünyesinde Fen Bilimleri Enstitüsü, Hayat Boyu Öğrenme Merkezi ve Dijital Yayınlar Merkezi de bulunmaktadır.
Kampüsler
Abdullah Gül Üniversitesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk sanayi yerleşkelerinden biri olan ve büyük bir dönüşüm projesiyle eğitime kazandırılan Sümer Kampüsü’nde öğretim hayatına devam etmektedir. 1935 yılında Rus mimarlar önderliğinde tasarlanan binalar, dönüşüm projesi sayesinde tarihi dokusu korunarak ve eğitim ile birleştirilerek modern bir kampüs haline getirilmiştir. Şu an bütün akademik faaliyetlerini Sümer Kampüsü’nde devam ettirmektedir. Kampüs şehrin merkezinde olup, otobüsler veya taksilerle ulaşabilirsiniz.
İsmini dünyanın en büyük sanatçılarından Mimar Sinan’dan alan bir diğer kampüs, Mimar Sinan Kampüsü ise 2012 Singapur Dünya Mimarlık Festivali’nde kısa listeye kalmayı başaran, su merkezli kendi vadisine sahip özel bir arazide inşa edilmektedir. Kentin hemen dışına inşa edilen bu kampüs uluslararası standartlarda fakülte, derslik ve laboratuvarları, kütüphane, yurtları ve spor olanaklarını içeren, üniversitenin ana kampüsü olacaktır. Mimar Sinan Kampüsü projesini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.
Eğitim
Abdullah Gül Üniversitesi’nde eğitim dili %100 İngilizce olup, öğrenciler 1 yıllık İngilizce hazırlık eğitimi görmektedir. Ayrıca Abdullah Gül Üniversitesi Destekleme Vakfı’nın destekleriyle, yerleştirme puan türünden sıralamada ilk 20.000’e giren ve hazırlık eğitimini başarıyla tamamlayan ilk 50 öğrenciye Amerika’daki prestijli dil okullarında bir dönemlik eğitim imkânı verilecektir. Bu imkândan faydalanacak öğrencilerin eğitim, seyahat konaklama masrafları AGÜ Destekleme Vakfı tarafından karşılanmaktadır.
Eğitim anlayışı, iş arayan değil iş veren girişimci bireyler yetiştirmek olan Abdullah Gül Üniversitesi’nde farklı disiplinlerden gelen bilim insanlarının kendi alanlarında ve ortak çalışmalarına imkan sağlayabilecek laboratuvar altyapısı olan bir üniversite hedefindedir. Şu an 7 bölüm ile akademik hayatına devam eden üniversite, her bölüm için 15 – 20 gibi kontenjanlar belirlemiş olup, böylece öğrenci – akademisyen arasında güçlü ve yakın bir bağ kurabilmektedir.
Yurt Olanakları
Öğrenci Köyü olarak adlandırılan Abdullah Gül Üniversitesi yurtlarında geleneksel yurt tanımından çok, konaklama hizmeti anlayışı bulunuyor. Sümer Kampüsü’nün yanında yer alan ve 70 yıllık tarihi binaların restore edilmesiyle öğrencilerin hizmetine sunulan özel taş evler, bir veya iki kişilik odalara sahip. Ayrıca yerleştirme puan türünden ilk 20.000’e giren öğrenciler bu yurtlardan ücretsiz yararlanabilmektedir.
Sosyal Olanaklar ve Burs İmkanları
Öğrenci Köyü denilen yurtlar ve öğretim faaliyetlerinin yürütüldüğü fakülte binalarının bir arada olması ile Sümer Kampüsü, 24 saat yaşayan bir kampüs olma niteliğini taşıyor. Restoranları, kafeleri, spor sahaları, müzeleri, eğitim ve araştırma tesisleri ile Sümer Kampüsü dünya çapında örnek bir kampüstür. Ayrıca “Gençlik Programı” ile öğrenciler ilk yıllarından itibaren öğrenci kulüpleri ile birlikte kendi ilgi duyduğu alanda etkinlikler gerçekleştirebilirler. Öğrenciler futbol, basketbol, tenis, okçuluk ve yüzme havuzları ile zengin spor imkanlarını kullanabilir, ayrıca üniversite kampüsü içinde yeşillikler içerisinde yürüyüş, koşu ve bisiklet gibi sporları yapabilir.
Vakıf destekli üniversite olma özelliğini taşıyan Abdullah Gül Üniversitesi, birçok milletvekili ve iş adamının desteklediği AGÜ Destekleme Vakfı aracılığıyla öğrencilere burslar vermektedir. Kariyer ve Gelişim Desteği Programı adı altında verilen bu burslar hem akademik hayatta hem de mezuniyetten sonra öğrencilere büyük destek sağlamakta, iş arayan değil işveren girişimci öğrenci yaratmaktadır. Yerleştirme puan türünden ilk 20.000’e giren öğrencilere karşılıksız olarak mezuniyetlerine kadar aşağıdaki tabloda görüldüğü gibi destek sağlanmaktadır. Ayrıca yine ilk 20.000’e giren öğrenciler, yurtlardan da ücretsiz olarak faydalanabilmektedir.
Kayseri'de Yaşam
Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan Kayseri kültürel mirası, müzeleri, milli parkları, spor merkezleri, tarihi çarşıları ve modern alışveriş merkezleri ile ülkemizin eğitim, ticaret ve turistik cazibe merkezlerinden biri haline gelmiştir. Bir milyondan fazla nüfusu ile Türkiye'nin 7. büyük, İç Anadolu'nun ise Ankara'dan sonra 2. büyük kenti ve sanayi merkezidir. Kayseri kolay yaşanabilir ve pahalı olmayan bir şehir olmakla beraber sosyal ve kültürel hemen her olanağın bulunduğu bir şehirdir.
Aşağıdaki videodan da Abdullah Gül Üniversitesi tanıtım filmini izleyebilirsiniz.
Kaynak:
►Abdullah Gül Üniversitesi
YORUMLAR
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.