elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

HES Kablo ile Alpke Arasında Geniş Kapsamlı Dağıtıcılık Konusunda Anlaşma

Alpke, HES Kablo’nun üretimini yaptığı yuvarlak emaye kaplı bakır tel ve yuvarlak emaye kaplı alüminyum tellerin yurt dışı ve yurt içine satışı ve pazarlanması ile ilgili olarak HES Kablo ile mutabakata vardı. Detaylar haberimizde.



A- A+
13.08.2015 tarihli yazı 10296 kez okunmuştur.
Balkanlar, Ortadoğu, Orta Avrupa ve Afrika bölgelerinde 30’un üzerinde ülkeye ihracatı bulunan  ve cirosunun %30’unu ihracattan elde eden Alpke, bu ürün gamıyla birlikte özellikle Orta Avrupa pazarında hamle yapmaya hazırlanıyor.
 
Ülkemizin önde gelen kablo firmalarından birisi olan ve Boydak Holding’e bağlı olarak faaliyet gösteren HES KABLO, Kayseri’de bulunan üretim tesislerinde üretimini gerçekleştirdiği kablo ve tel sektörünün tamamına hitap eden çok geniş bir ürün yelpazesine sahip ve dünyada da 130’dan fazla ülkenin altyapısında tercih ediliyor. 

Alpke’nin yurt içi ve özellikle yurtdışı pazarında satışını yapacağı yuvarlak emaye kaplı bakır tel ve yuvarlak emaye kaplı alüminyum teller,  HES kablonun üretim hacminin %5 ini oluşturuyor.


İhracat Hacmini Orta Avrupa Pazarı ile Büyütecek

 
Emaye Bobin Telleri ürün kategorisindeki ihracatını geçen seneye göre %20 arttırarak 10. sıradan 4. sıraya yükselen ve  “İMMİB” ‘in bu sene 8.’sini düzenlediği  2014 İhracatın Yıldızları ödüllerinde sertifika almaya hak kazanan Alpke, ihracatını özellikle stratejik büyümesinde önem taşıyan Almanya ve Orta Avrupa pazarına genişleterek arttırmayı hedefliyor.


 
Enerji verimliliği anlamında avantaj sunan ve trafolarda yüksek verimlilik alınmasını sağlayan yassı ürünlerin Avrupa pazarında ilgi görmesi ve Alpke’ nin üretiminin %85’ini yassı ürünlerin oluşturması, alınan bu stratejik kararda rol oynuyor.
 

Stratejik işbirliği

 
Söz konusu stratejik işbirliğinin oyuncularından Alpke, bakır ve alüminyum iletken üretimi ve izolasyonu konusunda uzmanlaşmış olup, başta trafo olmak üzere farklı endüstrilerin taleplerine yönelik olarak İstanbul Dudullu’ daki üretim tesislerinde cam, elyaf, emaye, Kraft, mika , nomex vb. izoleli iletkenleri üretmeye devam etmektedir. 30’dan fazla ülkeye ihracatı bulunan Alpke, son dönemde yaptığı yeni yatırımlarla kapasitesini arttırdı.  Alpke, elektronik, otomasyon, güneş enerjisi, telekomünikasyon altyapıları vb. alanlarda grup şirketlerini bünyesinde barındıran DMY Elektronik Yatırımlar grubunun bir iştirakidir.

 
Boydak Holding çatısı altında bulunan ve ülkemiz endüstrisinin önde gelen firmalarından biri olan  HES Kablo ise,  fiber optik kablo, bakır haberleşme kablosu, enerji kablosu, yüksek gerilim enerji kablosu, alüminyum iletken, emaye bobin teli üreterek, kurulduğu 1974 yılından bu yana Türkiye kablo sektörüne hizmet veriyor. Yurtiçi pazar dışında , 130 farklı ülkede ürünleri tercih edilen HES Kablo, cirosu içerisinde ihracatın payını arttırarak büyümeyi hedefliyor.


Alpke Hakkında

2010 yılında, İstanbul’da kurulan ALPKE A.Ş. ; Bakır , Alüminyum iletken üretimi ve izolasyonu konularında hizmet vermektedir. Şirketimiz ticari faaliyetlerine Joint-Venture olarak başlamış, 2013 yılı başında şirketin tüm hisselerini devralarak konumunu güçlendirmiştir.
 
Yine aynı yıl 1979 yılından beri İzoleli Bakır ve Aluminyum iletken üretimi konusunda faaliyet gösteren Kale Ticaret Bobinaj San. Tic. Ltd. Şti.‘ ni tüm ekipman ve personeli ile devralarak pazar payını ve üretim kapasitesini arttırmıştır.
 
İzoleli Bakır ve Alüminyum iletken üretimi konusunda tailor-made çözümler ile müşterilerine avantajlı alternatifler sunan şirketimiz, teknik altyapısını ve üretim kadrosunu geliştirerek ürün kalitesinde Avrupa’daki rakiplerinin kalitesini yakalamayı hedeflemiş ve bunu kısa sürede başarmıştır.