elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Güneşi En Verimli Şekilde Kullanın:
Rawlemon Solar Küre |
PV Sistemler

Günümüzde en çok tercih edilen yenilenebilir enerji kaynağı Güneş'tir. Fotovoltaik Hücreler ile oluşturulan güneş panellerinin kullanımı gittikçe yaygınlaşıyor. Alman mimar Andre Broessel güneş enerjisini daha verimli üreten toplayıcı bir küre tasarladı. Detaylar haberimizde.



A- A+
20.01.2014 tarihli yazı 20869 kez okunmuştur.
Rawlemon, Alman mimar Andre Broessel tarafından güneş enerjisini daha verimli kullanabilmek için tasarlanmış küresel cam bir toptur. Broessel bu tip teknolojilerin her yerde herkes için kullanılabilir olmasını istiyor. "Bizim bu ürünümüz evrensel. Düşünün, bulutlu bir günde bile ışıkları konsantre edip odakta toplayabiliyorsunuz ve bu  her yerde geçerli olan bedava enerji güneş enerjisi sayesinde oluyor." diyor.
 
 

Rawlemon'u sıradışı yapan ise geceleri daha verimli çalışması. Bulutlu güneşli bir günün yanı sıra, ay ışığında da enerji toplabiliyor. Küre içi su dolu halde çalışıyor ve güneş ışınlarını 10.000'den fazla kez büyütüyor. Fotovoltaik hücrelerden üretilen güneş panelleri ise doğrudan büyütülmüş ışınların hemen altında bulunmaktadır. Bu sayede elektrik enerjisine çevrilmiş olur. 



 İlginizi Çekebilir : Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Sisteminin Tasarlanması ve Maliyet Hesabı


 
Aslında bu dizayn yeni bir teori değil, küresel lenslerin bu şekilde mekanizmasal olarak kullanılması yüzyıllardır bilinen bir düşünüş. Broessel, yaptığı bir mikrotracker ile güneşin seyrini takip ederek, panellerin eğimini de ayarlayarak en yüksek verimi yakalamayı başardı. Bu izleyizi mikrotracker ile oluşturulan küreler, standart güneş panellerine göre enerjiyi %70 daha fazla verimli hale getiriyor. 
 


Broessel "Daha önce böyle iç düzeyde bir teknoloji yapılmadığı için, üretim ve güneş toplama sistemlerini belgeleyen bürokratik işlemleri kolay halledemiyoruz. PV panellerin icadından bu yana en akılcı ve inovatif yaklaşım budur." diyor.
 


Kaynak:

► techbeat
► gizmodo

 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.