elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Elektronik Gözlük |
eSight Teknolojisi Nedir?

Esight sayesinde görme bozukluğu yaşayanlar artık görebilecek. Geliştirdiği gözlükte bu imkanı sağlayan eSight bu konuda devrim yaptığı ortada. Gelin birlikte bu elektronik gözlüğün detaylarını inceleyelim...



A- A+
28.01.2015 tarihli yazı 13940 kez okunmuştur.
eSight gözlük düşük vizyonu ile insanlar için özel olarak tasarlanmış yenilikçi, giyilebilir elektronik yardımcı teknolojidir. Bu yüksek teknolojili gözlük herhangi bir kullanıcı için görme etkinliğini maksimize etmek için tasarlanmıştır. Esight ile tam bir görme sağlayamamanıza rağmen görmeyi geliştirmek ve insan hayatını değiştirme etkiye sahip potansiyele sahiptir. Gündelik hayattan örnek verirsek eSight gözlük sayesinde alışverişteyken ürünleri göz seviyesine getirebilir yada kalabalık bir ortamda siz uzaktayken bir arkadaşınızı bulmaya yardımcı olabilir.
 



►İlginizi Çekebilir: 3D Gözlükler ve Çalışma Prensipleri
 

CNIB CEO’ su John Rafferty sözlerinde bu teknolojinin görmeyen insanlara çocuklarının futbol oynarken izlemelerini ya da Pazar sabahı gazete okuma gibi yıllardır yapamadığı alışkanlıkları ele geçirmek için büyük fırsat olduğunu söylemiştir.
 



►İlginizi Çekebilir: Renk Körlüğüne Yeni Çözüm
 

Esight bir video kamera gibi HD seviyesinde video kamera ve 2 tane led lcd ekran bulunduruyor. Konulan HD kamera kullanıcının baktığı yerleri belleğe atıyor ve bu kayıtlar kontrol ünitesinden bir takım algoritmik işlemlerden geçerek lcd ekran üzerine geliyor. Kullanıcı kontrol üniteleri sayesinde yakınlaştırma ve en iyi görüntüyü yakalamak için bazı ayarlamalar yapabiliyor.
 

Bu gözlük göz albinizm, diyabetik retinopati düşük görme ve körlük seviyesinde olan insanlara yardımcı olur. Tüm yaş gruplarını için uygun olduğu belirtirken en yararlı olabilecek yaş ise 75 yaşın altında ki insanlar için geçerli olduğu açıklanmıştır.

Satışının Amerika ve Kanada da yapıldığı ve 9.000 dolar gibi yüksek bir fiyata sahip olduğu biliniyor.


Kaynak:
►Cnib
►eSight
Safa BİLGİNER Safa BİLGİNER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar