elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Çin'de Benzersiz Bir Yaya Köprüsü Yapılacak

Çin'de düzenlenen uluslararası bir yarışmada birincilik ödülü alan bu tasarım şimdiye kadar yapılmış en ilginç köprü olacak. Köprüde kullanılan tasarıma ilham olan ne? Köprünün uzunluğu ne kadar? Gelin bu başyapıtı birlikte inceleyelim.



A- A+
13.12.2013 tarihli yazı 9428 kez okunmuştur.
Profesyonel yetenekli sayabileceğimiz mühendisler ve mimarlar bir yaya yolu olacak muhteşem bir projeye imza atacaklar. Teknoloji ve bilimin bu kadar ileri bir konuma gelmesini kendilerine verilen bir izin olarak gören ekip, bilimin en karmaşık ama en saf hallerini mükemmel bir fikir ile taçlandıracaklar. İçinde bulunduğumuz zaman dilimi artık imkansız yok diyor. Resimde gördüğünüz bu komleks yapı da artık bizim için imkansız değil. Daha önce sıradışı tasarıma sahip binalar da yapıldı. Bu projeyi de bir dizi binayı birleştirmek gibi düşünebiliriz.
 


Günümüzde karmaşık yapılar arasında başı çeken Çin'de inşa edilmesi planlanan yaya köprüsü tasarımı oldu. Köprü Changsha'da Dragon King Harbor Nehri'nin üzerinde inşa edilecek. Bu köprünün özgün tasarımı ise Amsterdam merkezli Next Mimarlık tarafından yapıldı. 

 
► İlginizi Çekebilir : Tasarım Dehası | James DYSON

 
Next Mimarlık Çin'de düzenlenen uluslararası bir yarışmada bu tasarımıyla birincilik ödülü aldı. Bölge içerisinde en önemli projelerden olan bu tasarım çok büyük ilgi gördü. Gelecek yıl yapılması planan köprü inşaat ve mimari sektörüne yeni bir soluk getirecek. 
 

 
Köprü; eğlence, ekolojik ve turistik programı ile parkın kamusal alanda gelişimi için anahtar bir proje olacak. Michel Schreinemachers "Keşisen bağlantılar Çin'in geleneksel möbius halkaları prensibine dayanıyor." diyor. John van de Water da "Başka bir deyişle Çin halk sanatı olan dekoratif bir düğümü andırıyor." cümlelerini ekliyor.
 


Tasarımı incelediğimizde düzensiz bir yapıya sahip olan bir köprü görüyoruz. Köprü sinüs dalgasını anımsatıyor. Farklı yüksekliklerle farklı rotaları birbirine bağlayacak olan köprünün uzunluğu yaklaşık 150m ve yüksekliği de 24m olacak. İkonik bir görüntü için kimliksel bir aydınlatma tercih edilecek.


Kaynak

► NEXT Arhitects
► wonderfulengineering


 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.