elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Bilgisayarınızı Osiloskop Olarak Kullanmak İster Misiniz? |
SoundCard Scope

SoundCard Scope yazılımını kullanarak bilgisayarınızın ses kartı sayesinde osiloskop sahibi olabilirsiniz. Bilgisayar ile kullanılabilen ve sadece bilgisayar arayüzünden ibaret olan SoundCard Osiloscope’un ayrıntılarını içeriğimizde bulabilirsiniz.



A- A+
10.07.2014 tarihli yazı 32754 kez okunmuştur.
SoundCard Scope, henüz amaçlarını netleştirmemiş ve öğrenme aşamasında olanlar için çok yararlı bir yazılım. Ayrıca bu yazılımın osiloskobu olanları da taşınabilir osiloskop sahibi yapabilceği düşüncesindeyiz. Yazılımın, ücretsiz ve süresiz deneme sürümü ile ses kartı çözünürlüğüne göre değişebilen 0-22 kHz arası sinyaller için görüntüleme yapabilirsiniz. Deneme sürümü olmasına rağmen, bu yazılım sinyal görüntüleme konusunda birçok ihtiyacı doğru bir şekilde karşılayabiliyor.
 


 


Soundcard Scope, ses kartı giriş noktasını sinyal girişi olarak kullanıyor. Yazılımı kurduktan sonra yapmanız gereken tek şey küçük bir yatırım ile osiloskop probu temin etmek. Prob bağlantısını, bilgisayarınızın streo mikrofon girişinden yaptığınızda osiloskopunuz hazır hale gelmiş olacaktır.

SoundCard Scope yazılımını indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.



►İlginizi Çekebilir: Ücretsiz PCB Çizim Programları


Ancak bilgisayarınıza zarar vermemek için uyulması gereken bazı küçük kurallar var. Ses kartı girişinize kesinlikle 5v’tan büyük bir sinyal bağlamamalısınız. 5V’tan büyük sinyaller için prob üzerindeki voltaj bölücüyü kullanarak kademe ayarı yapabilirsiniz.

 

Kaynak:

►Zeitnitz


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar