elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Bermuda Şeytan Üçgeni Hakkında Bilinmeyenler

Bermuda şeytan üçgeni, asırlar boyunca çok sayıda uçak ve geminin gizemli bir şekilde kaybolduğu Atlantik Okyanusu'nda bulunan bir bölgedir. İsmini çok duymamıza rağmen hakkında fazla bilgi sahibi olmadığımız bu bölgenin ayrıntıları yazımızda.



A- A+
03.05.2014 tarihli yazı 25871 kez okunmuştur.

Bermuda Şeytan Üçgeni Bölgesi


Atlantik Okyanusu'nda bulunan, Miami-Bermuda-Porto Rico bölgesi içinde kalan üçgende asırlar boyunca bir çok uçak ve gemi esrarengiz bir şekilde kayboldu. Bu üçgen sadece son 35 yılda, 700 teknenin ve 120 uçağın kaybolmasına, sayısız hayatın bitmesine neden oldu.
 

 
►İlginizi Çekebilir: Uçaklar Nasıl Uçar? 1. Bölüm


Kayıplar ile ilgili geçmişten günümüze kadar çeşitli teoriler ortaya atıldı ancak günümüzde halen nedeni resmi kayıtlar altına alınamadı. Doğal bir tuzak olarak nitelendirilen bu alan yaklaşık olarak 500 mil kareyi kapsamaktadır.

 

Bermuda Şeytan Üçgeni'ndeki Kayıplar


5 Aralık 1945 tarihinde, Amerika’ya ait 5 adet savaş uçağı, eğitim amaçlı rutin uçuşlarını gerçekleştirirken kontrol kulesine gönderilen ‘Pusulamız bozuldu! Acil durumdayız! Kaybolduk!’ mesajının ardından pilotlardan haber alınamadı. Bu olaydan sonra bölgeye arama kurtarma çalışmaları için gönderilen deniz uçağının da kaybolması bu bölge ile ilgili gizemin doruk noktasına ulaşmasına neden olmuştur. Nedeni açıklanamayan kayıp olaylarının devam etmesi ile bu bölgeye ‘Bermuda Şeytan Üçgeni’ denilmeye başlandı.
 


Bu bölgedeki en ilginç kayıp vakalarından biri de 1968 yılında yaşandı. İki arkadaş, Cadı Kazanı adlı tekneleri ile açıldıklarında sert bir cisme çarpmış ve tekne pek bir hasar görmemesine rağmen durum sahil güvenlik ekibine bildirilmiştir. Güvenlik ekibi olay yerine geldiğinde ortada ne tekne ne de ceset bulunamamış, adeta tekne ortadan silinip gitmişti.

Ünlü denizci ve kaşif olan Kristof Kolomb, keşfedilmemiş kıta olan Amerika'ya doğru yola çıktığında bu üçgenden geçmiştir. Bermuda Şeytan Üçgeni ile ilgili olarak günlüğüne 'Etrafımızı sis bulutları sardı ve gökyüzünde garip ışıklar belirmeye başladı. Pusulamız bozulmuştu. Adeta dünyanın kenarından düşmek üzereydik' yazmıştır.

 

Bermuda Şeytan Üçgeni Hakkındaki Teoriler


Esrarengiz üçgen ile ilgili çeşitli teoriler üretildi, birçok kitap yazıldı, sinema filmleri yapıldı.

İlk zamanlar, bu bölgenin lanetli olduğu ve kayıpların nedeninin bölgedeki canavarlar olduğu söylentileri vardı. Sonrasında ise uçakların bütün elektronik aksamlarının ve pusulaların bozulması ile bu bölgedeki suyun altında çok büyük mıknatıs maden kaynaklarının bulunduğu ve manyetik alan etkisiyle uçakların kaybolduğu düşünüldü. Uzun yıllar bu düşünce kabul görmesine rağmen bu teori ile tekneler ve gemilerin batma nedeni açıklanmamaktaydı.
 


 


Günümüzde yapılan sayısız araştırmalar sonucu esrarengiz kayıpların nedeni olarak, bölgede bulunduğu düşünülen doğalgaz madeninden yüzeye çıkan doğalgazların, okyanus suyu ile etkileşimi sonucu meydana gelen değişimler olduğu düşünülüyor.

Bilindiği gibi okyanuslar, aslında üstü sularla kaplı alçak kara parçalarıdır. Üçgen içinde bulunduğu düşünülen doğalgaz madeninden yüzeye çıkan doğalgazlar, okyanus suyu ile etkileşince hidrat denilen beyaz tebeşirimsi bir maddeye dönüşüyor. Okyanus dibindeki sıcaklık değişimleri bu maddenin gaz olarak yüzeye doğru yükselmesine neden oluyor ve suyun yoğunluğu azalıyor. Bu azalma ile birlikte suda gemileri taşıyacak kaldırma kuvveti oluşmuyor ve oradan geçen ne varsa adeta derin bir kuyunun içine düşüyor. Yine aynı şekilde yüzeye çıkan doğal gazlar bölgedeki havanın yoğunluğunun azalmasına neden oluyor ve çalışmak için oksijene ihtiyaç duyan motorlar çalışamıyor. Böylece uçaklar da hızlı bir şekilde okyanusun dibine iniyor.

 


Günümüzde kabul edilen son teori bu şekilde. Her ne kadar mantıklı ve çelişkisi olmayan bir cevap olsa da manyetik alan teorisinin yanlış olmasına rağmen uzun zamanlar aynı etkiyi yarattığı düşünüldüğünde 'Bu bölgedeki gizemin nedeni doğal gaz mı?' sorusunun cevabını zaman gösterecek.



Kaynak:

►Wikipedia
►History Channel
 

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar