elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

YTÜ AESK, Hidrojenle 2. Oldu, Elektromobil ile 3. Oldu!

Tübitak Alternatif Enerjili Araç Yarışları 2015 yılında İzmit Körfez Yarış Pisti'nde 3-9 Ağustos 2015 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Yarış sonucunda YTÜ AESK, Hidrojenle 2. Oldu, Elektromobil ile 3. Oldu! Detaylar yazımızda.



A- A+
23.08.2015 tarihli yazı 8561 kez okunmuştur.

Alternatif Enerjili Araç Yarışları, 2005 yılında Güneş Enerjili araçlarla yapılmaya başlandı. 2007 senesinde Hidromobil kategorisi eklendi ve iki senedir 2014 yılından itibaren Elektromobil kategorisi yarış konseptine dahil edildi.


 

 
Yıldız Teknik Üniversitesi Alternatif Enerjili Sistemler Kulübü, 2013 yılında Tübitak Hidromobil yarışlarında hem Türkiye 1.'si olup hem de En İyi Tasarım Ödülünü kazanmıştır.


►İlginizi Çekebilir: YTÜ IEEE Öğrenci Kulübü Ödüllere Doymuyor




 
Ekip, 2014 yılında teknik aksaklıklar nedeniyle yarışamamasına rağmen, gerek teknik kontrollerde gerekse diğer üniversitelerle olan iletişim ve paylaşımlarından ötürü Tübitak tarafından Kurul Özel Ödülü’ne layık görülmüştür. 




 
Ekibin, 2013 Tübitak Alternatif Enerjili Araç Yarışları Türkiye 1.'si olan aracı SODEX fuarında sponsorları olan CIAT’ın standında sergilenmiş ve yoğun ilgi görmüştür.

 


 
YTÜ AESK, 2015 yılı Tübitak Yarışları öncesinde son toplantısını gerçekleştiriyor.


►İlginizi Çekebilir: Üniversite Kulüp Röportajları - YTÜ IEEE


2015 yılında Hidromobil kategorisinde teknik kontrolleri geçerek yarışmaya 9 takım hak kazandı. Yarış sonucunda YTÜ Alternatif Enerjili Sistemler Kulübüne ait Hydr-S isimli araç en verimli 2. araç seçildi.



 
Ekibin, 2015 yılında Tübitak Hidromobil kategorisinde yarışan aracı Hydr-S. 


Yarışlar hız yarışı değil verimlilik yarışı olduğu için sıralama araçların verilen 45 dakikada atması istenen 10 turda ne kadar enerji harcadıklarına bakılarak yapıldı. Hidromobil Takım Kaptanı, ekip adına kupayı Kocaeli Üniversitesi Rektörü'nden aldı.
 
 



 
Ekip, Hidromobil Türkiye 2.liği kupasını alıyor.

 


Elektromobil kategorisinde teknik kontrolleri geçerek 37 takım yarışmaya hak kazandı. Yarış sonucunda YTÜ Alternatif Enerjili Sistemler Kulübüne ait Electra isimli araç yaşadığı teknik arızalara rağmen yarışı tamamladı ve en verimli 3. araç seçildi.



 
Ekibin, 2015 yılında Tübitak Yarışları’nda yarışacak olan Elektrikli aracı ‘Electra’ pistte yarışı bekliyor.


Yarışlar hız yarışı değil verimlilik yarışı olduğu için sıralama, araçların verilen 65 dakikada atması istenen 30 turda, ne kadar enerji harcadıklarına bakılarak yapıldı. Electra isimli araç 1 TL’lik yakıtla 205 kilometrelik yol kat edebiliyor. Elektromobil Takım Kaptanı, ekip adına kupayı Kocaeli Valisi'nden aldı.
 


 
Tübitak Yarışları’nda hem Hidromobil hem Elektromobil kategorilerinde derece alan ekip kupa sevincini yaşıyor.
 

Törene, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık katıldı ve ekibimizle birlikte fotoğraf çektirerek tebrik etti.
 



 
Kulübün akademik danışmanlarından Ytü Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alptekin ERGENÇ ile ekibin kupa sevinci.


AESK Kulüp Başkanı Abdullah Kızıl ‘’Yıldız Teknik Üniversitesi Alternatif Enerjili Sistemler Kulübü olarak 2005 yılından bu yana bu alanda çalışma göstermekteyiz. Yarışlara mekanik, elektrik-elektronik ve kompozit ekiplerinden oluşan 18 kişilik bir kadroyla bir senelik bir sürede hazırlandık. Kulübümüzün sahip olduğu teknik alt yapı ve bilgi birikimi sayesinde ortaya alternatif enerjiyi kullanarak geleceğe yön verecek iki araç ortaya çıkardık. Yarışlarda aynı kadroyla iki ayrı kategoride iki ayrı araç yapan tek ekip olmamız ve bu iki aracın da dereceye girerek kupa alması bizi sevindirdi. AESK olarak okulumuza son 3 yılda 5 kupa kazandırdık. Artık bu bilgi ve tecrübemizle okulumuzu uluslararası platformda en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz.’’  dedi.



 
YTÜ AESK, Tübitak yarışlarında Hidromobil kategorisinde Türkiye 2.si, Elektromobil kategorisinde ise Türkiye 3.sü olmuştur.





YTÜ AESK Ailesi 2015 yılı Tübitak Yarışları’nda okulllarını en iyi şekilde temsil etmenin mutluluğunu yaşıyor.




 

Kaynak:

YTÜ AESK


Mustafa Şirin Mustafa Şirin Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.