elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yeni İşler Yeni Fikirlerde Ödüller Sahibini Buldu

9 Kasım 2013 tarihinde gerçekleştirilen YFYİ Finali; üniversite öğrencileri, akademisyenler, iş adamları, girişimciler, profesyoneller, kamu görevlileri ve yatırımcılardan oluşan çok geniş bir kesimin katılımı ile gerçekleşti.



A- A+
15.11.2013 tarihli yazı 6677 kez okunmuştur.
Bu yıl 9'uncusu düzenlenen teknoloji tabanlı girişimcilik yarışmasının finali, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. Yarışmanın finali dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, ''Bu yarışma, içinde üniversite, sivil toplum kuruluşu, kamu, sanayi, yan sanayi, bilişim, telekom, enerji ve finans kuruluşları olan müthiş bir buluşma'' dedi.


Birçok sektörün teknoloji ihtiyacı duyduğu için yarışmaya geldiğini belirten Bayar, bunun Türkiye adına sevindirici bir tablo olduğunu, buradan teknolojiyi üreten bir nesil yetişeceğini söyledi. Teknoloji tabanlı yarışmalarda girişimci yetiştirilmeye çalışıldığına dikkati çeken Bayar, şöyle konuştu: ''Bizim neslimizin mezun olduğu zamanlarda hedef, bir iş bulmaktı ama üniversitenin son dönemdeki vurgusu iş bulan değil, iş kuran... Bir iş kuran belki binlerce kişiye istihdam yaratıyor, bunu da Türkiye'nin yapması gerekiyor. Bu yarışmayla bugün bir ağaç, bin ormana dönüşmüş durumda.''
 
 İlginizi Çekebilir : 15. Ulusal Kalite Günleri 

ODTÜ Rektörü Ahmet Acar ise üniversite olarak eğitim verme ve bilim üretmenin yanında 3. misyonlarının, bilgiyi ekonomik değere dönüştürmek olduğunu söyledi. Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması'na bugüne kadar 3 binden fazla başvuru olduğunu, bunun binden fazlasının ise bu yıl yapıldığını belirten Acar, ''Hedefimiz, Türkiye'de teknogirişimciliği destekleyen bir iklim yaratılmasına katkıda bulunmak'' dedi. Konuşmaların ardından yarışmada 3 farklı kategoride projeleriyle ödül kazanan girişimciler açıklandı. 


Yarışmada verilen girişim sermayesi ödülleri ve kazananlar şöyle:

Genel Kategori

Elginkan Vakfı Büyük Ödülü: 100 bin lira-Prz Biyoteknoloji

OSTİM Özel Ödülü : 25 bin lira-Orion

Denizbank Özel Ödülü : 25 bin lira-Easy Guitar

Çalık Yedaş Özel Ödülü :25 bin lira-Deeblab


Savunma Sanayii Kategorisi

Savunma Sanayii Müsteşarlığı Büyük Ödülü :100 bin lira-Lazersan Elektronik

Aselsan Özel Ödülü : 25 bin lira-Fonksiyonel Yüzeyler 

Savunma Sanayii Müsteşarlığı Mansiyon Ödülü: 10 bin lira-FI-LIPS

Savunma Sanayi Müsteşarlığı 2'ncilik Ödülü :10 bin lira-Orion


Bilişim ve Telekomünikasyon Kategorisi

Turkcell Büyük Ödülü :100 bin lira-Biyomekanik

Turkcell Mansiyon Ödülü :10 bin lira-Yeşil Dalga/GridIntelligence

Turkcell 2'ncilik Ödülü :10 bin lira-Lazersan Elektronik


Emre ARSLAN Emre ARSLAN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.