elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yapay Zeka ile Hızlı Prototipleme

Hızlı prototipleme, yeni ürünlerin geliştirme sürecinde kritik bir öneme sahiptir. Şirketlerin tasarımlarını hızlı ve verimli bir şekilde test etme ve doğrulama imkanı tanıyarak pazara sunma süresini kısaltırken, nihai ürünün kalitesini artırmaktadır. Dijital teknolojilerin gelişmesi ve 3D baskının gittikçe yaygınlaşması sayesinde, hızlı prototipleme pahalı ve zaman alıcı bir süreçten erişilebilir ve çevik bir faaliyete dönüşmüştür. Bu yazımızda, Xometry hızlı prototipleme teknolojilerini inceleyebilirsiniz.



A- A+
21.03.2024 tarihli yazı 822 kez okunmuştur.
Endüstri 4.0 çağında hızlı prototipleme kavramı, şirketlerin yeni ürünler geliştirme ve üretme yöntemlerini dönüştürerek önemli evrimler geçirmiştir. Dijital teknolojilerin gelişmesi ve 3D baskının gittikçe yaygınlaşması sayesinde, hızlı prototipleme pahalı ve zaman alıcı bir süreçten erişilebilir ve çevik bir faaliyete dönüşmüştür.

Hızlı prototipleme, yeni ürünlerin geliştirme sürecinde kritik bir öneme sahiptir. Şirketlerin tasarımlarını hızlı ve verimli bir şekilde test etme ve doğrulama imkanı tanıyarak pazara sunma süresini kısaltırken, nihai ürünün kalitesini artırmaktadır. Xometry’nin yapay zeka destekli tescilli Anlık Fiyat Motoru teknolojisi, 14’ten fazla üretim teknolojisi, yüzlerce malzeme seçeneği, ardıl işlem ve tolerans arasından seçim yapmanıza ve prototiplemeden seri üretime yüksek kalitede parçalar üretmenize olanak tanır.



 

Xometry Hızlı Prototipleme Teknolojileri


İşlevsel ve estetik prototipler üretmek için en çok kullanılan teknolojiler arasında 3D baskı, CNC işleme ve sac metal şekillendirme teknolojileri yer almaktadır.

3D baskı, dijital bir modelden başlayarak, sadece birkaç gün içinde ve çok az bir yatırımla katman katman üç boyutlu nesneler oluşturmanıza olanak tanır. Prototipleme için en uygun teknolojiler arasında SLS (iyi mekanik özellikler, yüksek hassasiyet, düşük maliyetler), SLA (yüksek yüzey çözünürlüğü, yüksek ısı dayanımı) ve FDM'i (büyük, hacimli parçalar için uygun) örnek gösterilebilir. Bu 3D baskı teknolojileri haricinde MJF (HP Multi Jet Fusion), Metal 3D Baskı (DMLS) ve Polyjet gibi baskı teknolojilerini de sunan Xometry, 3 günden başlayan ekspres sürelerle 3D baskı parçalarınızı teslim eder.

CNC işleme, tasarımda kolayca ve hızlı bir şekilde değişiklik yapmanıza ve farklı yinelemeleri yüksek düzeyde doğruluk ve hassasiyetle test etmenize olanak tanıdığından prototipleme için yüksek performanslı bir çözümdür. Bu teknoloji sayesinde parçalar çok çeşitli metaller ve plastikler kullanılarak üretilebilir ve Xometry ile CNC işleme parçalarınızı 7 günde yüksek hızda üretebilirsiniz.

Öte yandan sac metal şekillendirme, düz veya bükülmüş parçaların hızlı üretimi için ideal seçimdir. Bu parçalar bir haftadan kısa bir sürede üretilebilir ve genellikle iki veya daha fazla prototipin paralel üretimine izin vererek paranızın karşılığını mükemmel bir şekilde verir.


 


Prototipleme için enjeksiyon kalıplama teknolojisi de zaman zaman kullanılır. Bu üretim tekniği, ürünü ek yedek parçalarla test etmek için ideal olan bir dizi aynı ve dayanıklı parça oluşturmanıza olanak tanır. Tipik olarak yüksek çözünürlüklü ürünleri değerlendirmek için kullanılan enjeksiyon kalıplama, ara üretim ile nihai ürün lansmanı arasında bir bağlantı görevi de görebilir. Olağanüstü tekrarlanabilirliği ve nihai şekillerin hassasiyeti sayesinde bu teknoloji kaliteli sonuçları garanti eder. Ekspres baskı için tipik geri dönüş süresi ilk parçalar için 2 haftadır.


50000+ Mühendis ve Satın Alma Profesyonelinin Tercihi Xometry




Xometry talebe özel üretim platformu ile projelerinize yüzlerce malzeme, yüzey, tolerans, ve sertifika kombinasyonu arasında seçim yapabilirsiniz. Yapay zeka destekli tescilli teknolojisi olan Anlık Fiyat Motoru, 14’den fazla üretim teknolojisi ile birlikte metaller ve plastikler dahil 70'ten fazla malzeme arasından her türlü ihtiyacınız için hızlı ve kaliteli prototipler oluşturur. CAD modelinize saniyeler içinde teklif almak için Anlık Fiyat Motoru’na hemen modelinizi yükleyin.


 

Kaynak:



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar