elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yakın Gelecekte Askerler Hangi Özelliklere Sahip Olacak?

Gelişmekte olan teknolojinin askeri sistemlere entegre edilmesiyle, önümüzdeki yıllarda gelişmiş ve güçlü ordulardaki askerlerin sahip olacağı muhtemel özellikleri sizler için derledik.



A- A+
08.02.2016 tarihli yazı 7450 kez okunmuştur.
Bilgi Edinme;

Geliştirilmiş savaş gözlükleri; İsrail savunma kuvvetleri tarafından geliştirilmekte olan gözlüklerdir. Askerin gördüğü her şeyi tam zamanlı olarak kayıt eder ve operasyonda yada savaş esnasında askerin görmesi, bilmesi gereken bütün verileri asker için yansıtabilir. Bu veriler; navigasyon talimatları, düşman cephesinden alınan istihbaratlar veya askerin bulunduğu bölgedeki yerel dillerin gerçek zamanlı olarak tercüme edilmesi olabilir.
 



►İlginizi Çekebilir: Askeri İskelet Robot | HULC


Korunma;
 
Yeni nesil vücut zırhları balıklarda olduğu gibi katmanlı pullara sahip olacak ve bu sayede askere rahat hareket edebilme yani esnek bir koruma imkanı sunacak. Massachusetts ve TechnionTeknoloji Enstitüsü'ndeki araştırmacılar zırhlarda kullanılacak olan bu katmanlar için yeni, bükülebilir bir madde tasarımı üzerinde çalışıyor. Sonuç olarak, ortaya çıkacak olan zırhtaki katman yoğunluğu ve en çok korunması gereken muhtemel vücut bölgelerindeki katmanlar, kullanılacağı operasyonun zorluk derecesine göre ayarlanabiliyor olacak.

 


Performans;
 
Defansif İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) tarafından geliştirilen ve askerin kıyafetlerinin içinden giyebilmesi için tasarlanan ince iskelet sistemi sayesinde, asker daha fazla yük taşıyabilecek ve zorluklar karşısında daha dayanıklı hale gelecek. Sistemin yapısında Yaylar ve Aktüatörler (Aktüatör, bir mekanizmayı veya sistemi kontrol eden veya hareket ettiren bir tür motordur.) bulunuyor, sistemin DARPA tarafından testleri yapılmaya devam etmektedir.

 


Gözlem;
 
Prox Dynamics şirketi tarafından yapılmış ve Amerikan ordusu tarafından Afganistan’da test edilmiş olan PD-100 Black Hornet isimli Cep Drone’larından yararlanılacak. Bir askerin cebinde rahatlıkla taşıyabileceği boyutta olan bu Drone’lar; 1.6 kilometre uzaklıktaki mesafelere kadar ulaşıp, kullanıcıya tam zamanlı görüntü verebiliyor ve istendiği takdirde fotoğraf çekebiliyor.

 


Mühimmat;
 
DARPA tarafından geliştirilmiş olan bir diğer teknoloji ise; Yön değiştirebilen mermiler. Bu mermiler İçerisinde bulunan algılayıcılar ve yüzeyindeki minik paletler sayesinde uçuşunun ortasında dahi yön değiştirip yeni hedefine veya yer değiştiren hedefine yönelebiliyor.

 


Ateş Gücü;
 
AK serisinin en son versiyonu olan AK-12,  önümüzdeki yıllarda savaş alanlarında adından sıkça söz ettireceğe benziyor. Eski modellerine göre daha hafif ve modern görünümlü olan olan AK-12, savaş alanlarında askere daha kolay kullanım ve yüksek isabet oranı sunuyor.



Kaynak:

PopularScience
Wikipedia

Yazar: Hasret Can Karakaya

 
Hasret Can Karakaya Hasret Can Karakaya Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.