elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Verilerinizi Sonsuza Kadar Saklayın!

Southampton Üniversitesi bilim adamları 13,8 milyar yıl boyunca 360 Terabayt'a kadar veri saklamaya olanak sağlayan yeni bir dijital veri depolama tekniği geliştirdi. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
25.02.2016 tarihli yazı 8990 kez okunmuştur.

360 Terabayt Veri 13.8 Milyar Yıl Saklanabilecek

Uzmanlar her geçen gün sürekli artan veriler için daha geniş kapasiteli depolama alanları geliştirmekte. Southampton Üniversitesi Optik Araştırma Merkezi'ndeki bilim adamları ise veriyi depolamak için çok ses getirecek bir teknik geliştirdiler.
 



İlginizi Çekebilir: Google Veri Merkezi
 

5 boyutlu (5D) veri depolama tekniği sayesinde 360 TB verinin 13.8 milyar yıl boyunca saklanabileceği ölçümledi. Geliştirilen yeni dijital veri depolama tekniği, sonsuz veri depolama konusunda çok büyük bir adım olarak değerlendiriliyor. Nano yapılı cam diskler üzerine uygulanan yöntem, dünyanın en sert ve dayanıklı malzemelerinden biri olan kuvars kristalleri kullanılarak hazırlanıyor. Ayrıca verilerde 190 santigrat derece sıcaklığa kadar herhangi bir bozulma yaşanmıyor.

 

Şimdilik Piyasaya Sürülemiyor

Hem boyutunun çok küçük olması, hem yüksek kapasitelerde veri depolayabilmesi, hem de çok dayanıklı olması sebebiyle ilerleyen yıllarda bu veri depolama teknolojisini çok fazla kullanacağız gibi görünüyor.
 


Şimdilik bu depolama sisteminin piyasaya yaygın olarak çıkması pek mümkün değil. Ancak yine de bu teknoloji birçok farklı kurum ve kuruluşun ilgisini çekiyor. Verilerin çok uzun süreli korunmasını sağlayacak olan bu sistem; daha çok müze, kütüphane ve arşiv gerektiren kurum ve kuruluşlar tarafından yakından takip ediliyor.


Kaynak:
 

southampton
Anıl Gül Anıl Gül Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.