elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Nokta Vuruşlu Yazıcıyla Eye Of Tiger

Bir yazıcıyla neler yapılabilir ki? Aklınıza ilk olarak bir kağıda çıktı almak geliyor değil mi? Bu çılgın teknoloji sever nokta vuruşlu bir yazıcıyı revize ederek harika parçalar çalıyor. Eye Of Tiger'ı bir yazıcının vuruşlarından dinlemeye ne dersiniz?



A- A+
11.02.2014 tarihli yazı 9244 kez okunmuştur.
Eğer teknoloji dünyasında çok yeni değilseniz, bir nokta vuruşlu bir yazıcınızla metin sayfanızda çılgınca şeyler düşünmüş olabilirsiniz. Belki kağıdınız sıkıştığında yazıcıyı parçalamak ve sökmek istemiş olabilirsiniz. Teknolojiyi çılgınca kullanan bir adam eski bir nokta vuruşlu yazıcıyı MIDI-ses uyumlu ses jeneratörü olarak revize ederek, güzel müzikler elde etti. 16 kanallı bu yazıcı 21 notayı oynatabiliyor. Sonuç ise oldukça güzel.


Eye Of Tiger
 

 


Peki nasıl yaptı?

Bir Atmega8 mikrodenetleyici yazıcının ana kartına bağlandı. MIDI ise gelen sinyalleri kabul ediyor ve Xilinx Spartan-3E  geliştirici kartı ile step motorlar sürülüyor. Böylece kağıt ve yazıcı yazdırma başlığı sürterek o 21 notayı elde ediyor. Aslında bu mantık disket sürücülerde kullanılan motorlarla aynı, ek olarak da müzik oynatma görevi ekleniyor.
 
 

Yazıcının orjinal halinde yaklaşık 1 kHz'lik bir frekans tepki aralığına sahipti. Bu saniyede 1000 kez vurmak anlamına geliyor. MIDI ise elektronik frekans aralığını 2 kHz'e kadar geniş bir frekans aralığı veriyor, böylece daha seçici notalar oluşturulabiliyor. Orjinal darbe genişliği 300μs, ama bu onarmalar ile azaltılabilir. Ne kadar küçük darbe genişlikleri olursa o kadar karmaşık şarkılar oynatılabilir.

 



Kaynak:

► Geek

 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.