NASA'nın 36000 Fotoğrafla Yaptığı Evrensel Özçekim
Çoğumuz Ellen Degenere'ın Oscar'da özçekim yaptığı günden bu yana bir virüs gibi yayılan özçekim çılgınlığına aşinayız. Özçekim yapmayanlar bile bu kelimeyi duymuşlardır. Diğer yandan NASA 36000 kullanıcıdan aldığı özçekim fotoğraflarıyla evrensel bir özçekim çalışması yaparak Dünya'yı mozaik bir resim gibi sergiledi. Ayrıntılar yazımızda.
01.08.2014 tarihli yazı 5940 kez okunmuştur.
virüs gibi yayıldı ve herkes uzun süredir sosyal medyada yoğun bir özçekim paylaşımıyla meşgul. Bu sadece dünyanın belli bir yeriyle veya belli başlı insanlarla sınırlı değil. İnternette hızlıca yayılan Ellen Degenere’ın Oscar özçekimine çoğumuz sık sık şahit olduk. Ancak bu yazı sizi özçekim çılgınlığına hayran bırakacak. Eğer uzaylılar (gerçekten olsalardı) bizi ziyaret etseydi onlara cevabımız ne olurdu? Ama önce; hadi gelin bir özçekim yapalım! Hepimizin bildiği gibi bu çılgınlık bir süper
NASA’nın temel olarak 36000 özçekimden oluşan dev mozaik dünyasına hepiniz hoşgeldiniz. Bu dev tablodaki 3.2 gigapiksel boyutundaki resimler kullanıcıların kendi resimleri için izin vermelerine bağlı olarak zumlanabiliyor. Peki bunların hepsi nasıl oldu? NASA dünyanın her yerinden belirlediği kişilere bir soru sordu : "Şu an Dünya'nın tam olarak neresindesin?" İnsanlar bu soruya özçekimle cevap verdi ve özçekimlerini #globalselfie etiketiyle etiketledi. NASA’ya göre hedef evrensel bir özçekim oluşturulmasında piksel olarak her resmi kullanmaktı ve Dünya uzaydan mozaik bir resim gibi göründü.

NASA 22 Nisan 2014’te etiketlenmiş özçekimleri biraraya getirerek ilk özçekim uygulamasını merakla bekleyenlere sundu. Her ülkeden insanların özçekimlerini sosyal medyada yayımladı. Gerisi basit; NASA aldığı 50 000 den fazla özçekim üzerinde haftalarca çalıştı. Resimlerin hepsi erişilebilir ve kullanışlı değildi. Ancak NASA 3.2 pikselle özçekimleri zumlayabilmeyi başardı ve GigaPan'da yayımladı.

►İlginizi Çekebilir : NASA'dan Uzay Tozlarına Yeni Çözüm
NASA bilim adamlarının Dünya’nın net bir resmini elde edebilmeleri adına uzay hakkında bilgi toplamak için gece gündüz çalışıyor. Söylenen şey bu özçekim fikrinin harika olduğu ve gelecekte bunu bir trend olarak daha çok görebileceğiz. Gigapandaki resimleri buradan kontrol edebilirsiniz.

Kaynak :
►wonderfulengineering.com
YORUMLAR
ANKET
-
Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
-
2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
-
Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
-
Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
-
Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
-
Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
-
En İyi 5 Tıbbi Robot
-
Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
-
Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
-
İlginç Robotlar Serisi
-
Siemens Kaçak Akım Koruma Cihazları | RCD, RCCB
-
Siemens 3WL açık tip güç şalterleri ACB
-
Siemens 7KM PAC3100, 3200, 4200 Ölçüm Cihazları Teknik Özellikler
-
Konvertör için SINAMICS V20 / G120 Smart Access Module 2
-
Kurulum ve bağlantı - SINAMICS V20 / G120 Smart Access Module 1
-
Sigma Elektrik Tanıtım Videosu
-
Kaçak Akım Algılamalı Şalterlere Açtırma Bobini Takılması
-
K400 K630 Tip Şalterlere Açtırma Bobini Takılması
-
Kaçak Akım Algılamalı Şalterlere Yardımcı Kontak Takılması
-
Sigma Elektrik Tanıtım Filmi
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.