elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

NASA'nın 36000 Fotoğrafla Yaptığı Evrensel Özçekim

Çoğumuz Ellen Degenere'ın Oscar'da özçekim yaptığı günden bu yana bir virüs gibi yayılan özçekim çılgınlığına aşinayız. Özçekim yapmayanlar bile bu kelimeyi duymuşlardır. Diğer yandan NASA 36000 kullanıcıdan aldığı özçekim fotoğraflarıyla evrensel bir özçekim çalışması yaparak Dünya'yı mozaik bir resim gibi sergiledi. Ayrıntılar yazımızda.



A- A+
01.08.2014 tarihli yazı 7134 kez okunmuştur.
      Eğer uzaylılar (gerçekten olsalardı) bizi ziyaret etseydi onlara cevabımız ne olurdu? Ama önce; hadi gelin bir özçekim yapalım! Hepimizin bildiği gibi bu çılgınlık bir süper virüs gibi yayıldı ve herkes uzun süredir sosyal medyada yoğun bir özçekim paylaşımıyla meşgul. Bu sadece dünyanın belli bir yeriyle veya belli başlı insanlarla sınırlı değil. İnternette hızlıca yayılan Ellen Degenere’ın Oscar özçekimine çoğumuz sık sık şahit olduk. Ancak bu yazı sizi özçekim çılgınlığına hayran bırakacak.
 
NASA’nın temel olarak 36000 özçekimden oluşan dev mozaik dünyasına hepiniz hoşgeldiniz. Bu dev tablodaki 3.2 gigapiksel boyutundaki resimler kullanıcıların kendi resimleri için izin vermelerine bağlı olarak zumlanabiliyor. Peki bunların hepsi nasıl oldu? NASA dünyanın her yerinden belirlediği kişilere bir soru sordu : "Şu an Dünya'nın tam olarak neresindesin?" İnsanlar bu soruya özçekimle cevap verdi ve özçekimlerini #globalselfie etiketiyle etiketledi. NASA’ya göre hedef evrensel bir özçekim oluşturulmasında piksel olarak her resmi kullanmaktı ve Dünya uzaydan mozaik bir resim gibi göründü.
 


NASA 22 Nisan 2014’te etiketlenmiş özçekimleri biraraya getirerek ilk özçekim uygulamasını merakla bekleyenlere sundu. Her ülkeden insanların özçekimlerini sosyal medyada yayımladı. Gerisi basit; NASA aldığı 50 000 den fazla özçekim üzerinde haftalarca çalıştı. Resimlerin hepsi erişilebilir ve kullanışlı değildi. Ancak NASA 3.2 pikselle özçekimleri zumlayabilmeyi başardı ve GigaPan'da yayımladı.
 
 
►İlginizi Çekebilir : NASA'dan Uzay Tozlarına Yeni Çözüm

NASA bilim adamlarının Dünya’nın net bir resmini elde edebilmeleri adına uzay hakkında bilgi toplamak için gece gündüz çalışıyor. Söylenen şey bu özçekim fikrinin harika olduğu ve gelecekte bunu bir trend olarak daha çok görebileceğiz. Gigapandaki resimleri buradan kontrol edebilirsiniz.
 

 



Kaynak :

►wonderfulengineering.com
 
 
Önder Eğer Önder Eğer Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.