elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Öz Çekimde Özgürlük |
Nixie

Nixie, bileklik olarak takılabilen ve tek bir tuşla genişleyebilen bir cihazdır. Kullanıcısının hareketlerini takip ederek onu fotoğraflar. Standford üniversitesi araştırmacıları tarafından yapılmıştır. Intel’in yıllık olarak düzenlenen “Make It Wearable” yarışmasını kazanmıştır. Macera tutkunlarına hitap eden ve Go Pro’ya rakip olması beklenen bir cihazdır. Gelin şimdi Nixie'ye yakından bir göz atalım.



A- A+
14.12.2014 tarihli yazı 9262 kez okunmuştur.
Nixie Nedir?

Nixie, daha kaliteli öz çekimler yakalamak için bir kamera ile donatılan ve uçabilen elektronik bir bilekliktir. Bu ürün, Intel Giyilebilir Teknoloji Yarışması'nda prototipini gerçeğe dönüştürmek için $500.000 kazanan bir projedir. Aynı zamanda proje kaptanı olan Christoph Kohstall bu yaratıcı fikriyle dünyanın ilk uçan ve giyilebilen kameralı bilekliğine imzasını atmıştır. 



 
Nixie Ne İşe Yarar?
 
Normal bir kamera anı rahatça yakalamanızı  engeller çünkü o anı bölüp kendiniz fotoğraflama işlemini gerçekleştirmek zorunda kalırsınız. Çoğu zaman etrafınızda dolaşan kişisel bir fotoğrafçınız ya da fotoğraf çeken bir arkadaşınız yoksa özel anlarınızı nasıl anında yakalayabileceksiniz? Nixie, böyle anlar için etrafınızda dolaşıp sizin video ya da fotoğrafınızı çekimlemek için var. Bunların yanısıra Nixie fotoğraf çekerken görüntüyü durdurmaya gerek duymadan en iyi görüntü kalitesini de yakalayabiliyor.
 




İlginizi Çekebilir: Teknoloji ile Çobanlığın Bir Araya Geldiği Nokta

 

Nixie Nasıl Kullanılır?
 
Bilekliğinizdeki butona basarsınız ve Nixie bileğinizden çözülür.

Üzerindeki pervaneler sayesinde etrafınızda uçmaya başlar.

Hareketlerinizi izleyerek sizin fotoğraflarınızı çeker.

Zaman ayarındaki süre dolduğunda size bir bumerang gibi geri döner ayrıca kendiniz onu istediğiniz zaman da çağırabilirsiniz.

 




İlginizi Çekebilir: Nasa'dan Hava Trafik Kontrol Sistemi
 


Nixie Nasıl Yapılmıştır?
 

Intelin yenilikçe fikirleri arttırmak amacıyla başlattığı “Make It Wearable”  adı altında düzenlediği global yarışmada Intel ’in ürettiği Edison geliştirici platformu kullanılmıştır  ve projeler bu kapsamda geliştirilmiştir.
 


 

İlginizi ÇekebilirQuadcopter İçin En Pratik Kontrol Kartı KK2.1



Aşağıdaki videoda Nixie’nin nasıl çalıştığını izleyebilirsiniz.
 



Ne Zaman Hayata Geçirilecek ?

Nixie, pazara henüz sürülmedi çünkü hala gelişim aşamasında. Bir futbol maçındaki tribünlerde ya da sokakta kalabalığın içinde yürürken kullanıcıyı fark edip etmeyeceği ve kaliteli bir şekilde fotoğraflayıp kullanıcıya ulaştırması hakkındaki noktaları detaylı bir şekilde analiz ettikten sonra piyasaya sürülecek.



Kaynak:

►Intel


Ali Selek Ali Selek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.