elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Motor Arızalarınızı Önceden Online Tespit Edin |
IQm

Kestirimci bakım (Predictive Maintance) teknolojisinde dünyaya adını duyuran Artesis, kestirimci bakımı ve motor arıza tespitini en kolay yönteme getirmek yeni çalışmalar yapıyor. Bunlardan en son olanı “IQm Online Arıza Tespit”. Hiçbir teknik elemana ihtiyaç duymadan fabrikanızdaki motorun arızasını anında online bir sistem üzerinden tespit edebilirsiniz. Nasıl mı? Detayları yazımızda.



A- A+
08.10.2014 tarihli yazı 12512 kez okunmuştur.



Amerika Birleşik Devletlerinde yayınlanan Control Engineering dergisi tarafından dünyanın en iyi 40 ürünlerinden birini geliştirerek ödül alan, TÜBİTAK-TUSIAD-TTGV Teknoloji Büyük Ödülü’nü kazanmış ve son derece karmaşık olan kestirimci bakım faaliyetlerini kolaylaştırması sebebi ile 2007 yılında İngiltere’nin prestijli kurumlarından The Institution of Engineering (IET) tarafından “Technology Innovation” ödülüne layık görülmüş General Electric’in ortağı Türk teknoloji firması Artesis, yeni bir inovasyona imza attı.

 

 
Kestirimci bakım alanında büyük bir kalite yaratan Artesis, “motorun arıza tespiti en kolay nasıl yapılır” sorusuna yeni bakış açısı kazandırmaya çalışıyor. Artesis’in bu yeni teknolojisi, hiçbir arıza tespit cihazına gerek duymadan sadece fabrikanızda veya işletmenizde bulunan bir enerji analizörü ile motordan aldığınız akım-gerilim bilgilerini IQm Online Yazılım Sistemi’ne yükleyerek ekipmanızın arıza tespitini yapabiliyorsunuz.
 

►   Enerji analizörünüzle ekipmanın akım-gerilim datalarını ölçün, IQm web sitesine dataları yükleyin, motor arıza tespit raporunuzu alın. 
 
Alınan sonuçlara göre;

► Motorun ne tür bir arızası var?
► Ekipmanım ne kadar süre daha dayanabilir?
► Arızayı nasıl giderebilirim? 

Sorularına cevap vermektedir.

Artesis IQm teknolojisi, ekipmanınızın arızalarını 6 ay önceden haber verir.  Sadece ekipmandan bir enerji analizörü yardımıyla akım-gerilim datalarını alarak hem elektriksel hem de mekaniksel arıza tespitlerini yapabilmektedir.  Ayrıca IQm’in size sunduğu raporda hiçbir bir uzman elemana gerek duymadan rapor size sonuçları bildirmektedir.

 


►   IQm Online Arıza Tespit teknolojisi ile hiçbir arıza tespit cihazına gerek duymadan fabrikanızda veya işletmenizde bulunan bir enerji analizörü ile motordan aldığınız akım-gerilim bilgilerini IQm Online Yazılım Sistemi’ne yükleyerek ekipmanızın arıza tespitini yapabilirsiniz.



 

► Peki IQm ile Online Arıza Tespitini Nasıl Yapacağım?

► Enerji analizörü ile motorunuzdan akım-gerilim verilini ölçüyorsunuz. Ölçtüğünüz bilgileri bilgisayarınıza aktarıyorsunuz.
► Bilgisayara aktardığınız bilgileri ZIP veya RAR formatında IQm web sitesine yüklüyorsunuz.
► Veriler, IQm web sitesine yüklendikten sonra online olarak raporunuzu hem Türkçe hem de İngilizce olarak alıyorsunuz.


► Raporumu Ne Kadar Sürede Alabilirim?

Raporlar Fluke 435-II ve Fluke 437-II cihazları için anında, diğer cihazlar için de bir iş gününde üretilir.
 

►   Eğer Fluke 435-II ve Fluke 437-II enerji analizörüne sahipseniz raporunuzu dakikalar içinde alabilirsiniz.
 


► IQm Online Arıza Tespit İçin Bilgisayarıma Herhangi Bir Program Yüklemem Gerekiyor mu?

Hayır herhangi bir program yüklemenize gerek yoktur. Sadace enerji analizörünüzden aldığınız bilgileri IQm’in web sitesine yüklemeniz yeterlidir.
 

►   IQm online motor arıza tespiti yaparken herhangi bir program yüklemenize gerek yoktur.


► Rapor Bize Sonuçları Nasıl Gösteriyor?

Aşağıdaki şekilde görüldüğü gibi belirli başlıklar altında hangi tür arızalar hangi seviyede olduğunu görebiliyorsunuz. Bu grafiklere ek olarak grafiklerin altında yazılı olarak daha detaylı bir şekilde arızanız hakkında bilgi veriliyor ve arızaya çözüm önerileri belirtiliyor.
 

►   Aldığınız raporda arıza türlerinin hangi seviyede olduğunu açıklamaları ile birlikte görebilirsiniz. Örnek rapor görmek için tıklayınız.


 

► IQm Teknolojisinin Diğer Arıza Tespit Cihazlarına Göre Avantajları Neler?

IQm teknolojisinin hesaplı bir çözüm olması dolayısıyla pahalı görüntüleme ekipmanlara ihtiyaç yoktur. Uygulamalara göre uygun ücretlendirme seçenekleri mevcuttur.  IQm yazılım arayüzünün anlaşılır olması sistemin kullanımını oldukça basitleştirmektedir. Ekipmanların arızalarını %95 oranında tespit etmesi, sistemin güvenilirliğini ortaya koymaktadır.
 
 




Kaynak:
 

►   
 

Çağın Özçivit Çağın Özçivit Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar