elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

LED'li Halı Dokuma Teknolojisi

Philips ve Desso'nun el sıkıştığı bu yeni teknolojiyle birlikte yerler daha da canlı olacak. Havalimanlarında, stadyumlarda, konferans salonlarında, otellerde... Yani halıların toplu kullanım alanına girdiği her yerde olacak olan güncellenme özelliğiyle kullanışlılığı artan bir teknoloji. Detaylar haberimizde.



A- A+
24.11.2013 tarihli yazı 11031 kez okunmuştur.
Hollandalı elektronik firma PHILIPS, Wembley Stadyumu'na LED teknolojisiyle ışık geçiren halılar yapmak üzere Desso firmasıyla anlaştı. Halının liflerine entegre edilmiş sayısız LED ile halı ve aydınlatma teknojisine yeni bir soluk geldi diyebiliriz. Firmalar otellerde, işyerlerinde ve farklı alanlarda kullanılan halılalara kişilere yol gösteren rehberlik ve güvenlik işaretleri koyabilecekleri çeşitli halı dizaynları geliştirdiler.
 


Philips'in websitesinde bir havaalanında yolcuları kalkış kapılarına yönlendirmek üzere dizayn edilen halılar ya da sinema salonunda izleyicilere koltuk rehberliği eden halı fotoğrafları bulunmakta. Ya da otelde üzerinde rahatsız etmeyin yazan bir halı da düşünülebilir.

 
 

Halının esnek olması statik tabela açısından geleneksel halılara göre bir avantaj sağlıyor. Örneğin; herhangi bir durum sonucunda halının yazısının değişmesi gerekiyorsa, bu özelliği sayesinde güncellenerek hemen olaya entegre edilebilir. Böylece daima halılardaki bilgi güncelliği sağlanmış olacak.

 

 İlginizi Çekebilir : Caddeler Bu Kaplama Teknolojisiyle Işıl Işıl


 
Philips ve Desso, iç tasarımcıların bu teknolojiyi kullanmak isteyeceklerine dikkat çekerek, "Mekanlara yeni bir soluk getirerek, atmosferin daha farklı arttırılması amacıyla kullanılabilir" diyor.
 
 
Halı hakkındaki tüm ayrıntılar, gelecek yıl Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'da her ayrıntısı dahil pazar lansmanı ile ilan edilecek.


Kaynak:

independent.co.uk

 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.