elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

İnci Akü Dünyanın En Büyük Fuarlarından CeMAT Hannover’da!

Sektörün lideri İNCİ AKÜ, 19-23 Mayıs 2014 tarihleri arasında Almanya’nın Hannover kentinde 40 ülkeden 1000 katılımcının yer aldığı CEMAT fuarında ziyaretçileri ile buluştu. Detaylar Haberimizde...



A- A+
10.06.2014 tarihli yazı 11192 kez okunmuştur.
Sektörünün en büyük Türk sermayeli markası ve ihracat lideri İnci Akü, birçok farklı kıta ve ülkede katıldığı büyük fuarlara Cemat Hannover fuarı katılımı ile bir yenisini daha ekledi. 19-23 Mayıs 2014 tarihlerinde Almanya’nın Hannover kentinde gerçekleşen dünyanın en büyük ve önemli intralojistik ticari fuarı CEMAT'ta, 1 milyon metrekarelik alan üzerinde 27 hol ve yaklaşık 500 bin metrekarelik sergi alanı bulunuyor. Bu yıl 40 ülkeden 1000 katılımcının yer aldığı fuarda, 33 metrekarelik alanıyla yer alan İnci Akü, endüstriyel akü ürün gruplarını ziyaretçileriyle buluşturdu. İnci Battery markalı traksiyoner, stasyoner, vrla agm ve gel aküler ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.
 

İnci Akü Genel Müdür Yardımcısı Kadir Kaymakçı, “Fuar ziyaretçilerine endüstriyel akü gruplarımızı tanıttık. Uzun ömürlü, yüksek kaliteli İnci Battery traksiyoner akülerimiz, yüksek güvenlik donanımına sahip İnci Battery stasyoner akülerimiz ve özellikle yenilenebilir enerji sistemleri için dikkat çeken İnci Battery gel akülerimiz büyük ilgi gördü. “Dünyanın ilk 10 akü üreticisi arasında yer alma” vizyonumuz doğrultusunda uluslararası pazarlarda faaliyetlerimize hız verdik. Özellikle ilgi gösterdiğimiz, Dünyanın en önemli fuarlarından biri olan CeMAT Hannover Fuarı’na katılımımız ile ziyaretçilerimizden aynı önemi ve ilgiyi almak bizi çok mutlu etti.” şeklinde ifade etti.
 


İnci Akü Sanayi ve Ticaret A.Ş. Hakkında

Temeli 1952 yılında atılan ve Ege’nin en güçlü kurumlarından biri olan İnci Holding’in iştiraki  İnci Akü San. ve Tic. A.Ş.,  Cevdet İnci tarafından 1984 yılında Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde kuruldu. Türkiye’nin önemli sanayi gruplarından biri olan İnci Holding’in bugün toplam 15 şirketi ve 2 bin 400 çalışanı bulunuyor. İnci Holding’in amiral gemisi olan İnci Akü, 1984 yılındaki kuruluşunun hemen ardından 1985 yılında araç üreticileri ile ilk çalışmalarına başladı, 1986 yılında ilk ihracatını gerçekleştirdi. 2009 yılında Akü sektöründe ilk Ar-Ge merkezini kuran firma, 2010 yılında sektöründe ilk TURQUALITY belgesini aldı. İstanbul Sanayi Odası’nın 2010 yılı Türkiye’nin en büyük 500 sanayi şirketi araştırmasında 323’üncü, 2011 sonuçlarında ise 17 basamak yükselerek 306’ıncı olan İnci Akü 2012 yılında da sıralamasını korudu.  İnci Akü’nün Manisa’ da 2 üretim fabrikası ve Ukrayna Kiev’de starter akü tesisi bulunuyor. 2010 Temmuz ayında temellerini attığı Manisa’daki 2. Fabrikası Türkiye’nin ilk BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) sertifikalı üretim tesisi olma özelliğine sahip oldu. İnci Akü, EAS, Hugel, Blizzaro ve İnci Battery markalarıyla üretim yapan firma, yurt içinde  güçlü distribütörü İncitaş Motorlu Araçlar San. Ve Tic. A.Ş.’nin 250 ana bayi, 3.500 perakende satış noktası ve 212 yetkilendirilmiş  servisi ile tüketiciye ulaşıyor. Ayrıca yurtdışında 90 adet distribütörüyle, 4 kıtada 77 ülkeye ihracat yapıyor. 


Kaynak:


► İNCİ AKÜ