elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Her Yerde Kablosuz Bedava Şarj!

Çevrenizdeki enerji kaynaklarına sızıp elektronik cihazlarınızı şarj etmeniz muhteşem olmaz mıydı? Yada mobil cihazlarınızı her yerde cebinizden bile çıkarmadan sürekli şarj etmek? Artık dışarı çıktığınızda cep telefonlarınızı ve diğer mobil cihazlarınızı nasıl şarj edeceğiniz ile ilgili bir endişeniz olmayacak. Detaylar haberimizde...



A- A+
05.11.2013 tarihli yazı 22164 kez okunmuştur.
Alman öğrenciler tarafından atmosferik radyasyonu toplayıp, bedava elektrik sağlayan bir cihaz icad edildi. Cihaz yakınlarındaki serbest enerjiyi (radyasyonu) toplayarak elektriğe dönüştürüyor ve bu elektrik enerjisiyle bir AA pili şarj edebiliyor.
 


Bu muhteşem icat neredeyse tüm kaynaklardan ve ortamlardan faydalanabiliyor. Elektrikli ev aletlerinin ve enerji hatlarının çevreye yaydığı enerjiyi kullanabiliyor. Aslında bu enerjinin kablosuz olarak transferi, yani Tesla’ nın hayali fakat Tesla’ nın hayal ettiği boyutlarda değil.

Bu çığır açan buluş 2013 yılında duyuruldu ve neredeyse sonsuz ömre sahip. Bu cihaz sayesinde gelecekte mümkün olabilecek harika şeyleri düşündüğümüzde heyecan duymamak mümkün değil. Mesela bu cihaz sayesinde bugün neredeyse şarjdan çıkaramadığımız akıllı telefonlarımızı cebimizden çıkarmadan herhangi bir yerde sürekli şarj edebilmek mümkün olacak.
 


 


Bu konsept oldukça şaşırtıcı fakat hala cevaplanması gereken sorular var. Bu cihazla toplanabilecek enerji miktarının hesaplanıp gerçekten etkili olup olmadığının belirlenmesi gerekiyor. Konuşulması gereken bir diğer konu ise dışarıda ne kadar toplanabilir serbest enerjinin olduğu.

Bu soruların cevabı bulunduğunda bir sonraki soru bu cihazın verimliliği nasıl arttırılabilir olacaktır. Tüm bu soru işaretlerine rağmen bu gelişme bizi her şeyin muhteşem olacağı geleceğe bir adım daha yaklaştırdı.
 



 
Kaynak:

►Wonderful Engineering




 
Mustafa Alper Balım Mustafa Alper Balım Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.