elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Güvenliğiniz Robotlara Emanet |
Knightscope K5

Artık alışveriş merkezlerinde, otoparklarda, depolarınızda, sitenizde yani korunması gereken her yerde insana olan ihtiyaç azalıyor. Robotlar insanların yerini alıyor. K5 robot bunlardan bir tanesi. K5 robot nedir? Ne gibi özellikleri vardır? Ortamın güvenliğini tam olarak sağlayabiliyor mu? Gelin yazımızı birlikte inceleyelim.



A- A+
29.12.2013 tarihli yazı 7701 kez okunmuştur.
Günümüzdeki en büyük sorunlardan biri güvenliğimizin sağlanması. Bu yüzden alışveriş merkezlerine, havalimanlarına, parklara, okullara oturduğumuz sitelere sürekli güvenlik görevlisi alınıyor. Özel güvenlik sektörü, ülkemizde bu tip yapılar arttıkça gittikçe gelişti ve gelişmeye devam ediyor. Knightscope firması, günümüzün bu en önemli ihtiyacından dolayı K5 modelini üretti.




►İlginizi Çekebilir: Petman En Gelişmiş İnsansı Robot
 

Özellikleri


Peki ya bu muhafız robot K5,  bir güvenlik görevlisinin yapabildiği neleri yapabiliyor. Farklı olarak neleri yapabiliyor inceleyelim.

 GPS ile olay yerini bildirme
 LIDAR 3D haritalama
 360 derece HD video çekebilme
 Termal kamera
 Gece görüş kamerası
 İnsan davranışlarını analiz etme 
 Optik tanımlama
 Ses kaydetme



 
►İlginizi Çekebilir: İnsansı Bir Robot Atlas

 
K5 robot acil bir durum tanımladığı zaman hemen polisi arıyor ve tüm verileri saklıyor. Bu gibi saydığımız özellikleriyle suç işlenme oranını ciddi ölçüde azaltabilir.
 


 
►İlginizi Çekebilir: Türkiye'deki Robot Yarışmaları


Türkiye’de sertifikalı güvenlik görevlisi sayısı 1 milyonu aşmış durumda. Bu gibi robotlar yakında insanların yerini alabilir ve sektördeki ihtiyacı ciddi anlamda karşılamaya aday gibi görünüyor. Kim bilir yakında evlerimizin içine de bu gibi robotlar alıp hırsızlardan korunabilir ve geceleri daha rahat uyuyabiliriz.

 


Kaynak

►Mashable.com
Knightscope.com

 
Cengiz  GÜNAN Cengiz GÜNAN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.