elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Bilim Kurgu Gerçek Oldu! Robotlar Şehri Koruyor!

Bir gün, yolda yürürken karşınıza Iron Man çıkabileceğini hayal ettiniz mi? Yada trafikte arabanızla seyahat ederken bir robotun sizi durdurup,"Ehliyet,ruhsat lütfen" dediğini. Her ne kadar görmesek de filmlerden aşinayız bu duruma. Fakat haberde tanıtacağımız robotlar ise, bilim kurgu filmlerini aratmıyorlar. Haberin devamında K5 güvenlik görevlilerini tanıyalım.



A- A+
30.12.2014 tarihli yazı 6658 kez okunmuştur.
Dünyada robotik büyük ölçüde ilerlemiştir, katılmıyor musunuz? Silikon vadisindeki halk ilk partide, devriye gezen robotlara tanıklık etti. Yaklaşık 1.50 metre uzunluğunda olan bu robotlar, mikrofonlar, hoparlörler ve birçok sensörle donatılmış. Bu başarının arkasındaki firma, yıl sonuna kadar onlarca devriye robot olacağını iddia ediyor. Bu robotlara Knightscope K5 güvenlik görevlisi de denilmektedir.
 


İlginizi Çekebilir: Google Robot Ordusu
 

Knightscope robotlar herhangi bir şüpheli faaliyeti kaydetmek ve denetleyicilere bildirmek üzere tasarlanmıştır. Bu robotlar devriye görevi sırasında mesafeleri hesaplaya bilmek için GPS ve lazerler kullanmaktadır. Üretici firma bu robotların suç oranını %50 oranında azaltacağını iddia etmektedir. 

 



İlginizi Çekebilir: Türkiye'deki Robot Yarışmaları 
 
Üretici firma robotları için, “Sevdiklerinizle, ailenizle, arkadaşlarınızla evde, kampüste veya iş yerlerinizde artık güvenli bir şekilde vakit geçirin. Çünkü Robotlar sizin güvenliğiniz için çalışıyor.”  açıklamasını yapıyor.Dakikada 300 plaka okuyabilen robotlar güvenliğin yanı sıra trafik için de kullanılabiliyor. Trafikte ve güvenlikte kullanılan robotlar herhangi bir çatışma, yüksek ses, cam kırılması vs. gibi sesleri algılayarak, konum ve olayla ilgili görüntüleri merkeze anlık gönderiyor.






İlginizi Çekebilir: Kuşlar Gibi Uçmak |Robot Kuşlar
 
Robotların en güzel yanı ise yanından geçen bir kişinin eğer yardıma ihtiyacı varsa kafasının üstünde bulunan düğmeye basarak yardım çağırabiliyor olması. Böyle bir projenin hayata geçirilmiş olması, ileride insanların yapabildiği her işi robotların yapacağını gözler önüne koymuştur.  

Kaynak :

►Wonderfulengineering

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.