elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Hidrojen Yakıt Hücreli Araçlar LA Otomobil Fuarında Ses Getirdi

Bu hafta gerçekleştirilen LA Auto Show'da Honda ve Hyundai, hidrojen yakıt hücreli otomobillerin geleceği için kendi vizyonlarını paylaştı. Bu yeni atılan adımlar sayesinde hidrojen yakıt hücreli araçlara insanlar daha çok ilgi göstermeye başladı.



A- A+
27.11.2013 tarihli yazı 12469 kez okunmuştur.
Honda'nın Yakıt Hücreli Araç Konsepti
 
Söz verdiği gibi Honda LA fuarında şimdiki nesil FCX Clarity tasarımı olan FCEV (fuel cell vehicles) konseptini tanıttı. Amerikan Honda Motor Co. CEO'su ve Başkanı Tetsuo Iwamura'ya göre, Ultra-aerodinamik gövde” tasarımımız ile yüz çevresinde geniş hava girişleri olan ve kapalı arka tekerlekler gibi unsurların göz ardı edilmediği yeni bir sistem geliştirdik.

 

 

 
Hyundai Tucson Yakıt Hücreli Araç Konsepti
 
Hyundai Tucson Yakıt Hücreli otomobili, Honda FCEV kadar yabani görünmüyor ve bahar döneminde ABD pazarında aynı performanslara sahip bir yakıt hücreli araç daha bulunmamaktadır. Bu yılın başlarında Avrupa pazarlarında satışa sürülen ix35 Fuel Hücresi modeli, ayda 499 US Doları'na ABD'de satışa sunulacaktır. Hyundai'ye göre bu araç, seri üretimi gerçekleştirilen ilk yakıt hücreli araç olma özelliği taşımaktadır. 


 






 
Hyundai yakıt hücreli araçların avantajları oldukça fazla olmasına rağmen, aracın güç değerleri ile ilgili ayrıntılı özellikleri kapalı tutuluyor. Şirketin söylemine göre anlık tork değeri 221 lb-ft'dir. Ix35 Fuel Hücresi, 24 kW lityum-polimer akü ve çift hidrojen tanklarla beslenen 100 kW yakıt hücresi motorundan oluşmaktadır.

 
KAYNAK:

► Honda
► Hyundai

 
Alper   Görkey Alper Görkey Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.