elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Günlük Blog Hesaplarını Geliştirmenin 7 Yolu

Günlük hayatımızda yaptığımız bir proje ya da merak ettiğimiz her hangi bir şey için artık blogları takip etmeye başladık. Hemen hemen her konuda blog yazıları kişilere yardımcı olur hale geldi. Peki blog oluştururken nelere dikkat edilmelidir ve nasıl içerikler girmek daha yararlı olacaktır gibi soruların cevabı yazımızda bulabilirsiniz.



A- A+
21.02.2015 tarihli yazı 7431 kez okunmuştur.
Günlük hayatta blog hesapları kullanılarak artık büyük bir kitleye ulaşmak mümkündür. Blog yazıları hem kişinin kendi gelişimi için hem de hitap ettiği kişilerin gelişimi için çok iyi bir alternatiftir. Tam da bu nokta da blog oluşturmak isteyen kişilerin aklında büyük bir soru vardır. “Herhangi bir ücret ödemeden tutarlı içerikleri nasıl oluşturabilirim?”. Bu sorunun cevabı basit anlamda düşünmekten geçmektedir. Ne kadar çok kitleye hitap eden yazılar yazılırsa o kadar çok takipçi kazanılabileceği gibi aynı zamanda bu alanda da uzmanlık ve tecrübe sahibi olunmuş olunur ve gün geçtikçe de potansiyel müşteri sayısı artmış olur. Blog yazıları video, resim, müzik gibi ilgi çekici konulardan oluşturulabileceği gibi teknik bir eğitim üzerine de kurulabilir. Kişi ne kadar çok kendini geliştirir ve uzmanlaştırırsa müşteriler kişinin ne yaptığına bakmaksızın blog takipçisi olabilir.
 



Şekil 1: Günlük Blog

 
 
►İlginizi Çekebilir : Bir Mühendis Adayının Mezun Olmadan Yapması Gereken 10 Şey
 
  
Genel olarak günümüzdeki popüler blog sahipleri haftada en az bir defa yazı girişi yaparlar. Bunu yapmalarının en büyük nedeni müşterilerinin gözünde bir kalite ve marka haline gelmek istemeleridir.  Bir yılda 52 hafta olduğu için ortalama 52 içerik giriliyor demektir. Fakat bazı bloglar da bu durumun tam aksine bir durum söz konusu olabilir. Örnek olarak içerik olarak 52 içerikten daha az ama popülerliği daha fazla blog olduğu gibi 52 içerikten fazla fakat daha az popülerliği olan bloglarda mevcuttur. Önemli olan içerik giriş sayısı değil girilen içeriğin kalitesinin ve güncelliğinin olmasıdır. 
 

 
 
Şekil 2: Blog Konuları Her Şey Olabilir
 
 
►İlginizi Çekebilir : Bir Mühendis Sosyal Medyayı Nasıl Kullanmalı?  
 
  
Peki etkili bir biçimde blog yazmak için hangi adımlar uygulanmalıdır?. Bu sorunun cevabı hemen aşağıda maddeler halinde sıralanmıştır. 

1- Öncelikle Bir Amaç ve Fikir 

İlk olarak neden blog açmak istediğinizi tam olarak belirlemeniz gerekmektedir. İlk adımın en önemli soru “Neden?” sorusu olmalıdır. Eğer bu soruya net ve kesin bir dille cevap verilirse blog içerisinde kaliteli içerikler olacaktır.

2- Blog Oluşturmak İçin Tutarlı Plan

Her gün 20 dakika bile olsa yazılacak olan konunun bir kısmı mutlaka yazılmalıdır. Aklınızı dağıtacak telefon ve diğer uygulamalardan uzaklaşılmalı ve sadece yazı oluşturmaya odaklanılmalıdır. İçeriklerin ilk kısımlarında kalitenin fazla dert edilmemesi gerekmektedir. Sadece hangi konu hakkında içerik girilecekse o konuya odaklanılmalıdır. Eğer içerik 7 parçaya bölünüp planlı bir şekilde oluşturulursa kaliteli içeriğin çıkmaması için hiçbir engelin kalmayacağı görülecektir. 

 
3- Her Zaman Karalama Defteri Olmalıdır
 
Blog yazan kişinin yanında her zaman bilgisayar bulunmayabilir. Bilgisayarın olmadığı zamanlarda aklınıza içerik girebileceğiniz bir konu gelebilir. Bu noktada karalama defteri iyi bir yardımcı olacaktır. Fakat sonuç olarak aklınıza gelen her konuyu içerik olarak girmek kötü bir yol olacaktır. Bunun için öncelikle araştırma yapmak gerekebilir. Bu araştırmanın önemli kriterleri şu şekilde olmalıdır.
 
Konu ile ilgili yeni şeyler öğrenilmelidir. Bu madde oldukça önemlidir. Yazılacak içerikle ilgili kaliteli bilgiler içeriğin oluşturacağı kitleyi büyük oranda etkileyecektir.
Konu ile ilgili kişilerin bilgileri alınmalıdır. Bu yol sayesinde bu konunun ne kadar okunacağının kısa bir analizi yapılabilir.
Hata yapılmaktan çekinilmemelidir. Hatalar düzeltildikçe içerik kalitesi artacaktır.
Konu ile ilgili bir odak noktası seçilmelidir ve bu nokta üzerine yoğunlaşılmalıdır.
 
4- Kişisel Olunmalıdır
 
Yazılacak olan herhangi bir içerik başkası tarafından yazılmış olabilir. Bu durumda kendi cümlelerinizi ve kendi yorumlarınızı yazmanız faydalı olacaktır. Konuyla ilgili benzeri olmayan bir bakış açısı getirmek en uygun seçenek olacaktır. 
 
5- Ana hatlar Oluşturulmalıdır
 
İlk görüşte bomboş bir sayfa yıldırıcı ve vazgeçirici etken olabilir. Fakat asla vazgeçilmemelidir. İçerik girişlerinde önemli olan ana hatlarıyla beraber bir taslak oluşturmaktır. İçeriğin tarzı, şekli ve disiplini taslak halinde belirlenir. Kısacası yazılacak konuyla ilgili ana hatlar oluşturulursa içeriğin girilmesi çok zor olmayacaktır.
 
6- Ön Yazı Hazırlanmalıdır
 
İçerik yayınlanmadan önce kesinlikle yazının bir ön yazısı yani kopyası alınmalıdır. İçerik planı çok önemlidir. İçerikler belirlenirken o konuyla ilgili yayınlama tarihinden önce araştırma yapılıp bilgi edinilmelidir. 
 
7- Daha Fazla Okumak
 
Kitap, gazete, dergi ve blog okumak her zaman blog yazarlarını bir adım önce tutacaktır. Daha fazla okumak en önemli yardımcı seçenektir. Daha iyi bir yazar olmak için çok okumalı, daha iyi içerikler yazmak için de daha çok yazı yazılmalıdır. Yazıyı yayına almak için acele edilmemelidir. Önemli olan tutarlı ve planlı içerikler oluşturmaktır. 
 



Şekil 3: Blog Kullanımı Dünya Genelinde Yaygındır

 
 
►İlginizi Çekebilir : Blackberry Android Telefonlar için BBM’in Testlerine Başladığını Açıkladı
 
 
Her zaman yazılarınız hakkında bir rapor oluşturmanızda fayda vardır. İçeriklerden hangisinin daha fazla okunduğu ya da daha az okunduysa sebebinin ne olabileceği gibi konular hakkında raporlar aracılığıyla bilgiler edinilebilir.
 
 

 
Kaynak :
 
►Thenextweb 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.