elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Google Mini USB Bilgisayarını Tanıttı

Teknoloji her geçen gün gelişmektedir. Teknoloji konusunda büyük başarılara imza atan Google, geçtiğimiz günlerde Mini-USB bilgisayar tanıtımını yaptı. Detayları yazımızda bulabilirsiniz.



A- A+
04.04.2015 tarihli yazı 13338 kez okunmuştur.
Google gün geçtikçe yaptığı teknolojiler sayesinde ailesine yeni cihazlar kazandırıyor. Kendi bünyesindeki Chromebook ailesine kazandırdığı son cihazın adı ise Chromebit olarak geçmektedir. Chromebit, Chromebook ailesinden olmasına rağmen daha çok Chromecast gibi gözükmektedir. 

ASUS yapımı Chromebit aslında standart bir Chromebook özgünlüğüne sahiptir. Chromebit 2 GB RAM’e aynı zamanda Rockchip firmasının 3288 işlemcisine ve 16 GB depolama alanına sahiptir. Bu ürün aslında bir dizüstü bilgisayar "Roku Streaming Stick" boyutuna daha yakın olan bir adaptör içine doldurulmuş gibidir. Tam fiyatlandırma ve yer durumu henüz belli değil ama bu yaz satışa çıktığında $100’dan daha pahalı olacağı düşünülmektedir. 

 


 
►İlginizi Çekebilir : Google Robot Ordusu 
 
 
Chromebit ürünün iki girişi bulunmaktadır. Bir girişi HDMI diğer girişi ise USB girişidir. İlk girişte USB 2.0, güç bağlantı noktası olarak kullanılır. Bunun için harici bir dış ekrana alınan görüntü için Chromebit bağlamak gerekir. Ayrıca klavye ve ya fare gibi çevre birimleri bağlamak içinde kullanılır. 

Google şirketinin San Francisco ofisinde yapılan bir basın toplantısında Google Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı Chromebit ürünü içinASUS Chromebit ürününü çıkartarak gerçekten mühendislik harikası bir iş çıkardı” sözlerini dile getirmiştir. 

Sengupta, gelecekte Chromebit kullanılarak gerçekleştirilebilecek çeşitli senaryolardan bahsederken, dijital tabelalardan seyahat aksesuarlarına, eski model bilgisayarları olan internet kafelerdeki ekranlara kadar bu şirketin yeni ve keşfedilmemiş kullanım durumları için heyecanlı olduğunu sözlerine ekledi.

 


 
►İlginizi Çekebilir : Asus Ekran Kartı Liderini Tanıttı 

 
ASUS geleneksel bir form faktörü olarak, bu yıl gelecek olan yeni bir Chromebook’u daha fazla isteyenler için Chromebook Flip ürünün $249 fiyatında olabileceğini belirtti. Flip'in tasarımı Lenovo'nun yoga tabletlerine ve diğer "Hepsi bir arada" dokunmatik ekranı etrafında döndürüldüğünde bir klavye ve trackpad veya tablet gibi geleneksel bir dizüstü bilgisayar olarak çalışabilen bir dönüştürücüyü andırıyor.

Her tarafı metal olmasına rağmen hafif bir gövde ile Flip, premium bir aygıt gibi dizayn edilmiştir. Bu şekilde dizayn edilmesine rağmen mütevazı bir fiyatı vardır. ASUS’a göre 16GB dahili depolama, 4GB RAM ve 10 saat kadar pil ömrü ile donatılmış olarak geliştirilecektir. 

Diğer dönüştürülebilir cihazlar, işletim sistemini arabirim moduna bağlı olarak kullanır. Örneğin cihazın tablet modunda, ayrıca el yazısı tanıma özelliğini destekleyen bir sanal klavyesi vardır. 

 
Ayrıca Google’un iki yeni üreticilerinden Hisense ve Haier düşük maliyetli Chromebook'u sergiledi. The Hisense Chromebook ve Haier 11 Chromebook’un her ikisi de ön sipariş için mevcuttur ve her birinin maliyeti $149’dır. Google bu teklifleri ile nüfus istatistiklerine bakarak pazar payı ve öğrenci sayısının fazla olduğu Tayland Hindistan ve Meksika gibi gelişmekte olan ülkeleri hedef ediniyor.
 
Yeni iyileştirmelerle gelen Chromebook'ların tümünde Chrome OS’un son sürümü gönderilecektir. Android kullanıcıları için yeni Chromebook'lar daha iyi çevrimdışı yetenekleri ve yeni akıllı kilit özelliklerini sunuyor.

 

 
  
►İlginizi Çekebilir : Chromebook Pixel MacBook Air'e Karşı 
 
  
Chromebook sahipleri de daha fazla Android uygulamalarının çalışabilirliğini bu aygıtta görmeyi umuyorlar. Özellikle geçtiğimiz yıl süresince düzenlenen Google I/O geliştiricileri konferanslarına baktığımızda geliştirici sayısının sınırlı olduğunu görürüz. Fakat Google gelecek zamanlarda bu konferanslarda daha fazla geliştirici olmasını sağlamak için gerekli ayarlamaları yapılacağını açıkladı. 

Bu cihazlardan ilk evrede 10 adet Chromebook bu yıl sonuna kadar üretilecek. Bu ürünlerden üst seviyede olanların bir kısmı Intel’in 15.5 inç ekranı tarafından desteklenecektir. 
 
  

 
 
 
Kaynak :

Mashable
►Techradar

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.