elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Twitter Robot Hesap Sayısını Açıkladı

Sosyal medyanın çözülemeyen en büyük sorunlarından biri olan, bot hesap da denilen robot hesap sorunundan en çok muzdarip olan platformlardan biri de Twitter. Peki kullanıcıların zaman akışını ve Trend Topic’deki hashtagleri etkileyen ve Twitter’ı adeta çöplüğe çeviren bu robotların sayısı kaç? Detaylar haberimizde.



A- A+
19.08.2014 tarihli yazı 12560 kez okunmuştur.
Sosyal medyanın en büyük sorunlarından biri olan robot hesaplar, kullanıcıların zaman akışlarını adeta çöplüğe çevirmekte. Özellikle kullanıcıların takipçilerini artırmak için veya istenilen etiketleri TT listesine sokmak için kullanılan bu sahte robot hesaplar, aynı zamanda ünlü isimlerin takipçilerinin de büyük kısmını oluşturuyor.
 

 
►İlginizi Çekebilir: Depresyonun Yeni Adresi 'Sosyal Medya'


Twitter’ın ABD Sermaye Piyasası Kurumu'na sunduğu rapora göre bu robot hesaplar hiç de az değil. Aylık aktif Twitter kullanıcısın 271 milyon olarak belirtildiği raporda, robot hesap sayısının da 23 milyona ulaştığı ve gün geçtikçe de arttığı söyleniyor. Çoğu zaman kullanıcıları çileden çıkaran, sosyal medyanın kullanım amacını saptıran bu gereksiz hesapların yanı sıra, spam mesaj içeren hesapların oranının yüzde 5 civarında olduğu belirtiliyor.
 
Tweetbot ve Flipboard gibi resmi olarak desteklemediği hizmetler aracılığıyla Twitter kullanan hesapların aktif kullanıcı sayısının yüzde 11’i olduğunu belirten Twitter, Twitter for Mac ve TweetDeck gibi uygulamalardan yapılan girişlerin teknik sebeplerle istatistiklere alınmadığını vurguluyor. Ayrıca aktif hesapların %8,5’i de otomatik olarak tweet gönderiyor.
 

 


Kullanıcılar tarafından takipçi artırmak için parayla satın alınabilen bu robot hesapların sayısı gün geçtikçe artmakta. Birçok ünlünün ve siyasetçinin takipçilerinin büyük kısmı robot hesap olduğu açığa çıktıktan sonra daha çok gündeme düşen bu robot hesapları engellemek için çalışmalar sürmekte. Yani bir süre daha “takip edeni takip ederim, karşılıklı takip” gibi tweetler bizleri rahatsız edebilir, Twitter’ın çöplüğe dönüşmesine sebep olabilir.

 
Kaynak:

Aljazeera 
Osman Öztürk Osman Öztürk Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.