elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Güneş Enerjili Uçak İlk Uçuşunu Tamamladı

Bye Aerospace firmasına ait pilotlu ve güneş enerjili uçak ilk uçuşunu tamamladı. Uçak kanat yapısı için gelişmiş bir kompozit ve verimli güneş pili teknolojisi kullanıldı.



A- A+
28.08.2018 tarihli yazı 6981 kez okunmuştur.
Bye Aerospace firması tarafından güneş enerjili uçağın prototipi ilk uçuşunu Loveland'ın kuzeyindeki Northern Colorado Bölge Havaalanı'nda gerçekleştirdi. Solesa ve StratoAirNet uçak sistemlerine güneş enerjili pilotlu prototipin ilk uçuşunu tamamladığı açıklandı.

Bye Aerospace'in kurucusu ve CEO'su George E. Bye, ilk uçuşun önemini belirterek  "Tüm ekibimize bu kilometre taşını başarma konusundaki kararlılıkları ve ekstra çabaları için teşekkür ederim. Ayrıca bu uçuşları mümkün kılmak için Kuzey Colorado Bölgesel Havalimanı'ndaki profesyonellere teşekkür etmek isterim." dedi.

 

Solesa ve StratoAirNet uçak sistemleri gözlem, kamu hizmeti, haritalama, hassas tasarım, arama ve kurtarma da dahil olmak üzere uzun süreli ticari ve güvenlik gereksinimleri için destek sağlanmasını amaçlıyor. Solesa uçak sistemine sahip uçaklar için daha kısa uçuş süreleri benzer devriye ve araştırma uygulaması yapılacaktır. StratoAirNet'in daha uzun ömürlü bir İHA (insansız hava aracı) olması amaçlanmıştır ve bu ek yeterliliği kazanmak için gerekli adımları takip edecektir. StratoAirNet ve Solesa geleneksel sisteme sahip uçaklara göre daha düşük birim maliyet, daha az gürültü, daha düşük işletme maliyetleri gibi daha fazla avantaja sahip.

Bye Aerospace, gelişmiş grafit kompozit kanadı ile yüksek verimli güneş pili teknolojisini bir arada kullanarak SolAero ile işbirliği yapıyor.  Bye Aerospace’e ait “Sun Flyer 2” uçağı ilk uçuşunu tamamladı ve Sun Flyer ailesi uçuş eğitimi ve genel havacılık pazarlama hizmeti veren bir firma olmasının yanında ilk FAA (Amerika Birleşik Devletleri Federal Havacılık İdaresi) sertifikalı, ABD destekli elektrikli uçak firması olmayı hedefliyor. Firma “Sun Flyer 2” uçağının elektrikli tahrik sistemi için Siemens ile birlikte çalışıyor.

Yazar: İlgün Fatma Türkyılmaz

Kaynak:


Solardaily
Aerospace-technology
 

İlgün Fatma Türkyılmaz İlgün Fatma Türkyılmaz Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.