elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Giyilebilir Bisiklet Gösterge Sistemi Geliştirildi

Bisiklet severlerin sürüşlerini kolaylaştıracak, güvenliği sağlayan akıllı giyilebilir aydınlatma ürünleri geliştirildi. Londra’daki araştırmacılar tarafından geliştirilen Wayv bisiklet gösterge sistemi ile araçlardaki gibi sağa ve sola dönüş sinyallerini verebiliyorsunuz. Detaylar haberimizde.



A- A+
20.03.2019 tarihli yazı 5859 kez okunmuştur.
LED ve Bluetooth teknolojisindeki gelişmeler sayesinde giyilebilir bisiklet güvenliğini sağlayan aydınlatma ürünleri geliştirildi. Wayv bisiklet gösterge sistemi, Londra’da tutkulu bisikletçiler olan 20 yıldan fazla deneyime sahip, yazılım mimarı Amit ve yazılım tasarımcısı Dotun tarafından geliştirildi ve tasarlandı. Tasarımcılar başlangıçta kendi paralarını kullanarak ürünü prototip haline getirdiler. Tasarım danışmanlığı için Sabotage Design firması ile çalışıyorlar.

Ekip iki yıldan fazla süredir, emniyet kemeri, kask ünitesi ve kontrol ünitesi üzerinde çalışıyor. Tasarım aşamasında birincil hedefleri, Wayv göstergesinin taşınabilir olması ve sorunsuz çalışmasıdır.

 


►İlginizi Çekebilir: En Hafif Bisiklet Nasıl Tasarlanır?

Neden Wayv?

Wayv gösterge sistemi, bisikletçilerin düşük ışıkta ve sağa-sola manevralarında bisikletin kontrolünü kaybetmemeleri için önde ve arkada dönüş göstergelerine sahip güvenlik ışık sistemini oluşturan bir tasarımdır.

Wayv emniyet kemeri, sırt çantasıyla birlikte veya sırt çantası olmadan giyilebiliyor. Ayrıca hırsızlığın olabileceği ihtimalini düşünerek bisikletten Wayv’i çıkarmanız gerekmiyor.

 

Wayv emniyet kemeri, sizi görünür ve parlak kılmak için 200’den fazla LED dizisinden oluşuyor. Ön ve arkada bulunan LED’ler araçların ve yayaların sizin hangi yöne döndüğünüzü bilmelerini sağlıyor. Bisiklet yolcularını düşünülerek tasarlanan Wayv, doğrudan sırt çantalarına takılabiliyor. Arkanızda bulunan X şeklindeki büyük kırmızı arka lambalar, dönme sırasında yanıp sönecek, açık kalacak veya kapanacak şekilde ayarlanabiliyor.
 

Wayv Bisiklet Kaskınızda da Bulunuyor

Ultra ince ve hafif olan 2 göstergeli Wayv lambası kaskınızın arkasına rahatlıkla takılabiliyor, aynı zamanda su geçirmiyor ve şarj edilebiliyor.
 


►İlginizi Çekebilir: Volvo'dan Akıllı Bisiklet Kaskı

Emniyet kemerinizde ve kaskınızda bulunan gösterge ışıkları, bisiklet gidonundan ayarlanabiliyor ve kablosuz uzaktan kumanda ile aynı anda kontrol edebiliyor. Tasarımcılar, uzaktan kontrolü aktif etmek için, godini tutuşunuzu değiştirmenize gerek olmadığını, uzaktan kontrol sisteminin üzerinde bulunan kolu yukarı veya aşağı indirmenizin yeterli olacağını söylüyorlar.

 

Telefonunuzdan Wayv’i Kontrol Edebilirsiniz

Akıllı telefonlarınızdan, emniyet kemerinizi, kaskınızı ve uzaktan kumandayı senkronize edebiliyor, özelleştirebiliyor ve eşleştirebiliyorsunuz. Ayrıca akıllı telefonlarınıza yükleyeceğiniz Wayv kontrol sistemi ile pil seviyesini görebilir ve önlemlerinizi alabilirsiniz.

Wayv sisteminde kullanılan pillerin, emniyet kemerleri için beş gün (günde otuz dakika), kask ünitesi için bir hafta ve uzaktan kumanda sistemi için iki hafta kullanım süresine sahip olduğu söyleniyor.


 

Risk ve Zorlukları Nelerdir?

Bilindiği gibi farklı bisiklet tipleri ve farklı sürüş pozisyonları için Wayv’nin tüm bisikletçiler için uygun olması gerekiyor. Araştırmacılar, Wayv’i farklı bisiklet tipleri için test ettiklerini ve her durumda Wayv’nin çalıştığını söylüyorlar. Ürünün tasarımında Bluetooth, mikro kontrolör ve akıllı LED sistemi bulunuyor. Ekip, üretimde teknolojinin kullanımı ile ürünlerinin tüm güvenlik standartlarını karşılayacağına büyük güven duyduklarını, ürünlerin güvenlik konusunda riski olmadığını söylüyor.

Sadece montaj kısmında biraz zorluklarının olduğunu belirten tasarımcılar, sektörde kurulmuş iyi imalatçılar ve elektronik bileşenleri ile bu zorluğun çözüleceğini düşünüyorlar.

Wayv emniyet kemerinin ağırlığının 200 gramdan daha az olduğu, kask ünitesinin de yaklaşık 150 gram ağırlığında olduğu söyleniyor. Ayrıca, ürünün planlanan piyasa satış fiyatı da 182 $.




Kaynak:

►newatlas.com
►wayv.uk
►wareable.com
►designboom.com
►kickstarter.com

PELDA GEZER PELDA GEZER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.