elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Volvo'dan Akıllı Bisiklet Kaskı

Giyilebilir teknolojinin her gün daha da kendini geliştirdiğini görmemek mümkün değil. Volvo da bu durumu fark eden firmalardan olmalı ki böyle bir ürünle gündeme gelmiştir. Şimdi Volvo'nun Akıllı Bisiklet Kaskı'nı merak ediyorsanız detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.



A- A+
22.12.2014 tarihli yazı 8915 kez okunmuştur.
Volvo, bu akıllı kaskla bisiklette mükemmeliyeti görmeyi amaçlıyor.

Bu Volvo’nun hem araba sürücüleri hem de bisiklet kullanıcıları için iki yönlü çalışan bir sistemidir. 
Volvo'nun bulut sistemi bisiklet kullanıcılarının konum bilgilerini diğer kullanıcılara paylaşabiliyor.  Bu sayede bisiklete tehlikeli şekilde yaklaşan bir araç veya başka bir bisiklet varsa kask ikaz ışığı ile bisiklet sürücüsünü uyarıyor.
 



İlginizi Çekebilir: Uyumayan Bileklik |Kipstr


Bu kask konum bilgilerini cep telefonundan sağlamayı hedefliyor.  Ayrıca diğer sürücülerin bilgilerini ve bildirimleri almak için cep telefonun da kaskın uygulamasının kurulmuş olması gerekiyor.
 
Eğer akıllı bisiklet kaskı kullanmıyor ve Volvo bulut sisteminde bulunuyorsanız sistem sizi her hangi bir tehlikede uyaracaktır.

Fakat bu sistemden sadece akıllı kask sahipleri yararlanacağı için kapsadığı tehlike kapsamı henüz diğer akıllı kask kullanıcıları ile sınırlı, ancak bu geliştirilebilir.
 


 
İlginizi Çekebilir: Norton Korumalı Pantolon


Piyasaya çıktığı gibi bir anda akıllı kask satın almayacağı için başta koruma kapsamı düşük olsa da zamanla geliştirildikçe potansiyeli artacak gibi görünüyor. Akıllı kaskın CES 2015 Fuarı'nda görücüye çıkması bekleniyor.


Kaynak:

►Engadget
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.