Gemilerde Çevreci Teknoloji
Yakıt maliyetlerini düşürmek için uzun zamandır yeşiladımlar atmaya çalışan deniz taşımacılığı sektörü çevreci ve enerji verimliçözümler kazanmaya başladı. Panasonic'de geliştirdiği çevreci teknolojisi ileotomobil taşıma gemisinin karbon salınım oranı azalıyor.
Panasonic’in HIT güneş panelleri ve lityum iyon pilleri sayesinde EMERALD ACE isimli okyanus ötesi otomobil taşıma gemisi demirliyken elektrik tedarik ediyor ve geminin dizel güç jeneratörü bu esnada kapatıldığı için karbon salınımı azalıyor.
Panasonic’in çevreci teknolojisi ile donatılan otomobil taşıma gemisinin yapımı tamamlandı. EMERALD ACE (Zümrüt As) adını taşıyan ve suya indirilen gemi hibrit elektrikli güç kaynağı sistemi ile limanda sıfır karbon salınımı yapacak şekilde tasarlandı. Gemiye kurulan elektrikli güç kaynağı sistemi Panasonic’in Ocak 2010’da doğal enerji kullanan bir otomobil gemisi tasarlamak amacıyla Mitsui O.S.K. Lines, Ltd. (MOL) ve Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. (MHI) şirketleriyle ortaklaşa başlattığı Ar-Ge çalışmalarının sonucunda yaratıldı.
MHI’nin Kobe şehrindeki tersanesinden demir alan EMERALD RACE dünyanın dört bir yanındaki rotalarda hizmet vermek için hazır konumda. Teknolojinin Ar-Ge çalışmaları Japonya Toprak, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığı’nın “Yeni Gemilerde Karbon Salınımını Azaltan Teknolojiler Geliştirme Projesi” kapsamında yürütüldü. Çalışmalar ayrıca Deniz yaşamını ve deniz çevresini korumaya odaklanan, kâr amacı gütmeyen bir sınıflandırma kuruluşu olan Nippon Kaiji Kyokai (ClassNK) tarafından yürütülen bir araştırma programı tarafından da desteklendi.
EMERALD ACE gemisi, Panasonic’in HIT güneş modülleri (160 KW) ve lityum iyon pilleri (yaklaşık 2.2MWh) ile donatılmış bulunuyor. Panasonic bu sistemle gemilerin dizel güç jeneratörlerinden elde edilen enerjiyi tasarruf ederek kendi karbon salınımlarını azaltmalarına imkan veren bir teknoloji oluşturmaya çalışıyor. HIT güneş modülleri tarafından oluşturulan ve lityum iyon pillerde depolanan enerji öncelikli olarak gemi demirli durumdayken kullanılıyor ve böylece geminin dizel güç jeneratörü kapatılabiliyor. Bu da geminin çevreye olan etkisini ve karbon salınımını azaltıyor. Geminin alt bölümünde konuşlandırılan lityum iyon piller sabitlenmiş safralar olarak kullanılıyor böylece geminin taşıma kapasitesi de etkilenmiyor.
Panasonic güneş hücresi ve ikincil pillerin kullanımını bir araya getiren sistemleri geliştirmeye devam ediyor.
##VIDEO##
Kaynak: Habertürk
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye
- Güneş Enerji Santrallerinde Yıldırımdan Korunma ve Topraklama
- Megger Türkiye Ofisi
- STX40 Taşınabilir Kablo Arıza Tespit Sistemi | Megger
- Megger digiPHONE + 2 Kablo Tespit Sistemi Nasıl Kullanılır