elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Elektrik Sinyali ile Kontrol Edilen Akıllı Saat Geliştirildi

Akıllı saatler gelişerek daha çok çeşit ve özellikte kullanıcılara sunulmaktadır. Ancak ekran boyutlarının küçük olması, akıllı saatlerde birçok uygulama kullanımına engel olabiliyor. Yeni geliştirilen uygulama ile akıllı saatlerdeki bu sorunun önüne geçilebilecek gibi gözüküyor.



A- A+
10.05.2016 tarihli yazı 7652 kez okunmuştur.
Akıllı saatler kullanışlı olmalarına rağmen cihazda kullanılan küçük dokunmatik ekranlar uygulamalarda kullanım açısından yetersiz kalmaktadır. Carnegie Mellon Üniversitesindeki araştırmacılar tarafından geliştirilen yöntem ile akıllı saatleri kolumuz veya elimiz üzerinden kullanılabiliyor.
 



►İlginizi Çekebilir: Dokunmatik Ekranlar Nasıl Çalışır?


Akıllı saat, çok sayıda elektrot içeren bir kayış üzerine monte edilir.  Akıllı saati takmadığımız diğer kolumuzda istediğimiz bir parmağımızı, zararsız yüksek frekanslı elektrik sinyali veren bir yüzük ile "kontrol parmağı" olarak kullanırız. Kola yaptığımız dokunma ve kaydırma hareketlerini algılayarak istediğimiz işlemleri gerçekleştirir. Bu teknoloji elektrik sinyalinin, sadece deri yoluyla değil aynı zamanda deri üzerinde giysi varken de yayılmasına olanak sağlamaktadır.
 


Gelen elektrik dalgaları elektrotların her biri tarafından tespit edilerek karşılaştırılır. Bu sayede parmağın akıllı saate göre konumu saptanmış olur. Sistem küçük hata sapmalarına sahip olsa da yüksek verimle çalışmaktadır. Laboratuvar testlerinde, oyun kontrolünde, listeler arasında gezinmede, uzaklaştırma ve yakınlaştırmada, resim çizmede ve ekran tuş takımını işletmede kullanılmıştır. Ticari kullanımdan önce teknolojideki birkaç karışıklığın giderilmesi gerekir. İlk olarak prototip yüzükte enerji tüketimi fazladır. Ayrıca uzun süre kullanılan yüzüğün, vücut hareketi ve ter gibi faktörler nedeniyle elektrik sinyallerini iletiminde sıkıntılar çıkabileceğinden değiştirilmesi gerekir.
 

Kaynak:


Gizmag
 
Cem Aydınoğlu Cem Aydınoğlu Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.