elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Bilgisayar Ekranınızı Dokunmatik Hale Getirmek İster misiniz?

Dokunmatik ekranların hayatımıza girmiş olduğu günümüzde bu özellik artık kullanıcaların vazgeçilmezleri arasına girmiş durumda. Peki bilgisayar ekranınızı ayrı bir donanımla dokunmatik hale getirmek ister miydiniz? Üstelik hemen hemen mouse + klavye fiyatına! Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
12.02.2016 tarihli yazı 12770 kez okunmuştur.
Piyasada dokunmatik ekran özellikli bilgisayarlar bulunsa da fiyatları nedeniyle çoğu kullanıcı tarafından pek cazip görülmüyor. Neonode firması geliştirdiği AirBar isimli cihaz, normal ekranlara dokunmatik özellik kazandırıyor.
 



►İlginizi Çekebilir: Retina Ekran Teknolojisi Nedir?
 

AirBar’ı ekranınızın önüne koyup bilgisayarınız USB bağlantısına bağladıktan sonra ekranı görünmeyen bir ışık tabakası kaplıyor. Ekrana dokunduğunuzda ışık tabakası aracılığıyla algılama işlemi gerçekleşiyor. Algılama sonrasında uygun programlar ile bu işlemler bilgisayar tarafından işleniyor.
 

 
►İlginizi Çekebilir: AMOLED Ekran Nedir?


Windows 7,8 ve 10 uyumlu olan AirBar, maksimum 15,6”e kadar olan ekranları dokunmatik hale getirebiliyor. 49$’dan satışa sunulan bu cihaz hemen hemen ortalama bir mouse + klavye fiyatına sahip. Ayrıca 15-16 inc dokunmatik ekran fiyatlarının 1000 TL seviyesinde olduğu da düşünülünce AirBar, hem kullanışlı hem ekonomik bir tercih gibi gözüküyor.
 

Kaynak:

air.bar
geek

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.