elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dünya'nın İlk Hidrojen Yakıt Pili

Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, en büyük problemimiz daima şarj sorunu olmuştur. Maalesef teknoloji hızı ile karşılaması gereken şarj doğru orantılı ilerlemiyor. Bu haberimizde bu soruna sürdürülebilir bir enerji kaynağı olan geleceğin enerji kaynağı hidrojen ve yakıt pilleri ile çözüm bulacağız.



A- A+
17.11.2013 tarihli yazı 15532 kez okunmuştur.
Hidrojen yakıt hücreleri enerjinin geleceği olabilir. Enerjinin üretilmesi ise şöyle: Hidrojenle bir miktar oksijen karıştırılıyor ve enerji ile bir miktar yan ürün olan su elde ediliyor. Hatırlarsanız kimya derslerindeki yakma denklemleri ile eşdeğer bir çevrim. Bu akıllı enerji teknolojisinin ismi UPP. Değiştirilebilir piller olarak üretilen bu enerjiyi telefonlarınızı, tabletlerinizi ve güç ihtiyacı olan her ne varsa hızla şarj etmek için kullanabilirsiniz. 
 


UPP isimli proje ilk olarak Afrika'da güç sağlayan sürdürülebilir bir çevre dostu olarak kullanılmaya başlayacak. Bir hidrojen hücre 5 telefonu şarj etme kapasitesine sahip olabilecek ( Her bir hücre 25Wh kapasitesine sahip) ve yan ürün olarak su buharı üretecek. USB çıkışlı olarak enerji ihtiyacı olan her cihaza entegre edilebilecek. Çıkış değerleri ise: 5V, 5W ve 1000 mA olacak.


 İlginizi Çekebilir : Geleceğin Yakıtı | Hidrojen Enerjisi


 
UPP aynı zamanda yakıt seviyelerinin daha iyi yönetimi, geliştirilmesi ve istatistiklerini inceleme adına Android ve iPhone kullanıcıları için uygulama ile birlikte geliyor. UPP Akıllı Otomatik Kapatma teknolojisi ile telefonuzun bataryasını koruyarak, enerji tasarrufu yapmanıza olanak tanıyor. 

 

 

Akıllı Enerji'nin CEO'su Henri Winand "UPP teknolojisi ile enerji cihazlarında yeni bir kategoriyi temsil edeceğimiz için mutluyuz. Taşınabilir elektronik pazarı ve tüketiciler adına heyecanlıyız." diyor. "UPP yakıt hücrelerinin sadece roket bilimi olmadığının en büyük kanıtıdır. UPP bir kişisel enerji servisidir diyebiliriz. Artık sizin günlük yaşam deneyimlerinizi geliştirerek duvarlara bağlayan priz zincirlerinden kurtaracak bir teknolojidir." cümlelerine de yer veriyor Winand.
 
UPP Hidrojen Yakıt Pili teknolojisinin Aralık ayında fiyatlandırması ve yer durumu resmi olarak duyurulacak.
 


Kaynak:

pocket-lint

 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.