elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Toyota Hidrojenle İlgili Tüm Patentlerini Diğer Şirketlere Açıyor

Hidrojen yakıt hücresi teknolojisiyle ilgili yaklaşık 6000 patente sahip olan Toyota, hidrojenli araçların geleceği konusunda ciddi adımlar atıyor. Bu patentleri telif ücreti olmaksızın bütün şirketlerin kullanımına açarak hidrojen teknolojisinin yaygınlığını arttırmayı amaçlıyor. Detaylar yazımızda.



A- A+
10.01.2015 tarihli yazı 8955 kez okunmuştur.
2015 Tüketici Elektronik Fuarı’nda Toyota, yeni hidrojen yakıt hücreli aracı Mirai’yi tanıttıktan hemen sonra bu teknolojiyle ilgili 5680 patenti tüm şirketlerle paylaşacağını bildirdi. Liste yakıt pilleriyle ilgili 1970, yüksek basınçlı hidrojen tanklarıyla ilgili 290, yakıt hücresi sistemi yazılımıyla ilgili 3350 ve hidrojen üretimi ve sağlanması için 70 patenti içeriyor.
 

 


Toyota ABD yetkilisi Bob Carter: “Toyota olarak yeni fikirlerin paylaşılmasının harika şeylerin olmasını sağlayacağına inanıyoruz. İlk olarak 2015-2020 arasında piyasaya sürülecek hidrojen yakıt hücreli araçlar otomobil üreticileri, hükümet yöneticileri, akademi ve enerji sağlayıcılarıyla işbirliği gerektirecek. Geleneksel kurumsal sınırları aşıp yeni teknolojilerin gelişimini hızlandırarak geleceğin değişimine daha hızlı, etkili ve ekonomik olarak yol alabiliriz.”
 


Bu girişim California’da hidrojen yakıt sağlama altyapı sistemi gelişimi için önemli finansal destek içeren taahhütler üzerine inşa edildi. Toyota, California çevresinde 19 tane hidrojen yakıt istasyonunun bakım ve yürütmesi için FirstElement Yakıt firmasına 7.3 milyon dolarlık destek verdi. Kasım 2014’te ise Toyota Air Liquide ile New York, New Jersey, Massachusetts,  Connecticut ve Rhode Island çevresinde 12 adet modern hidrojen yakıt istasyonu kurulumu için anlaşmaya vardığını açıkladı.
 

 
 

Hidrojen yakıt hücresi patentleri; yakıt hücresi üreten ve satan otomobil üreticilerine, yakıt hücresi satıcıları ve yakıt istasyonu kuran şirketlere ulaşılabilir hale getirilecek. Ayrıca listeye hidrojenle çalışan otobüs üstüne çalışan ve forklift gibi makineler üreten şirketler de dâhil.
 


Toyota sadece tamamen kendilerinin sahip olduğu patentleri paylaştı. Yakıt hücresi patentleri 2020’ye kadar, diğer konulara ilişkin patentler ise sınırsız süre için ulaşılabilir olacak. Lisans anlaşmasına göre Toyota diğer şirketlerin de kendi yakıt hücresi patentlerini paylaşması talebinde bulunacak. Bu patentlerle ilgilenen şirketler Toyota’yla bireysel olarak anlaşacak.


Kaynak :


►pressroom.toyota
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.